Baguette

Hemmagjord baguette är enkel att göra när du använder detta degrecept. Degen är ganska lös och det är hemligheten för att få till perfekta franska baguetter. Bröden som blir lite rustika i sin form passar perfekt till både picknicken och ostbrickan.

Gör så här
00:10:00
01:00:00
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per baguette på torrvikten.
Energi3041 KJ / 727 kCal
Fett13 g
Salt5.2 g
Kolhydrater131 g
Protein16 g
Kommentarer
57 stLätta att göra. Smakar gott.
Erland
Hej! Testar detta recept för första gången, har bakat baguetter med vanligt vetemjöl förut. Undrar nu hur dessa blir om man fryser dem? Mvh Gerd Carling
Gerd
Hej Gerd! Det går bra att frysa baguetterna. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Tyckte att mjölmängden var bra, man måste bara stå ut med att fortsätta knåda en stund även om det är kladdigt. Sen blir degen smidig och fin :) Använde ett stenmalet vetemjöl och baguetterna blev jättegoda
Magda