Baguette
![Baguette](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240448/cf_259/baguette_.jpg)
Hemmagjord baguette är enkel att göra när du använder detta degrecept. Degen är ganska lös och det är hemligheten för att få till perfekta franska baguetter. Bröden som blir lite rustika i sin form passar perfekt till både picknicken och ostbrickan.
![Baguette](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240448/cf_259/baguette_.jpg)
Ingredienser
4 st
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
3 msk olivolja
ca 12 dl vetemjöl special (12 dl motsvarar ca 720 g)
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per baguette på torrvikten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3041 KJ / 727 kCal
Fett13 g
Salt5.2 g
Kolhydrater131 g
Protein16 g
Kommentarer
Bra grundrecept. Lite otaktiskt att använda sig av dl istället för gram när det kommer till mjöl, men det fungerade i det här fallet. Jag bytte ut 2 dl av vetemjöl special mot 1 dl dinkelmjöl och 1 dl rågmjöl för lite annan smakbild. Blev ett väldigt gott resultat!
Alex
2024-07-26Bra grundrecept, snålade med saltet men 1 msk är nog rätt här.
Therese
2024-07-11Testade att göra detta recept med finax röda för glutenfritt. Nöjd med resultatet även om det blev lite kompakt glutenfritt så blev det mer än godkänt!
Erika
2024-07-06