Baguette
Hemmagjord baguette är enkel att göra när du använder detta degrecept. Degen är ganska lös och det är hemligheten för att få till perfekta franska baguetter. Bröden som blir lite rustika i sin form passar perfekt till både picknicken och ostbrickan.
Ingredienser
4 st
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
3 msk olivolja
ca 12 dl vetemjöl special (12 dl motsvarar ca 720 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per baguette på torrvikten.
Energi3041 KJ / 727 kCal
Fett13 g
Salt5.2 g
Kolhydrater131 g
Protein16 g
Kommentarer
Hej! Jag har precis bakat brödet och de blev så perfekt. Mjukt på insidan och lite frasigt på utsidan! MEN, jag undrar om man kan frysa in brödet om man inte orkar mer osv?
Maja
2024-12-05Hej Maja! Det går att frysa bröden men de blir inte lika frasiga när de har varit frysta. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-05Hur funkar det att kalljäsa dessa i kylen över natten? Alternativt förgrädda och frysa in? 😊
Amanda
2024-11-02Favorit! Nygräddade, skiva, doppa i olivolja och flingsalt :-)
Joachim
2024-10-01