Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Vermouthfisk med fänkål

Vermouthfisk med fänkål, persilja och dragon är en tilltalande, krämig fiskrätt som gärna serveras med kokt, pressad potatis och en grönsallad. Vermouthen ger fisken en unik smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Putsa fänkålen och skär bort en bit av den hårda roten. Skär fänkålen i fyra längsgående bitar och strimla dem. Hacka gräslök och persilja.
  3. Smält matfettet i en låg, vid gryta och lägg i gräslöken, fänkål, persiljan och dragonen. Fräs ett par min. Häll i vermouth och crème fraiche. Rör om och låt såsen få ett uppkok.
  4. Salta fisken lätt och lägg ner den i grytan i filéer eller skuren i bitar. Lägg på locket och låt fisken sjuda 6-8 min.
  5. Servera med kokt, pressad potatis och en grönsallad.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fiskfilé (t ex torsk eller kolja)
  • 1 fänkål
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk färsk dragonört
  • 1/2 dl torr vermouth
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2020 kJ / 480 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer