Vermouthfisk med fänkål

3
1
Vermouthfisk med fänkål

Vermouthfisk med fänkål, persilja och dragon är en tilltalande, krämig fiskrätt som gärna serveras med kokt, pressad potatis och en grönsallad. Vermouthen ger fisken en unik smak.

Vermouthfisk med fänkål

Ingredienser

4 portioner
600 g fiskfilé (t ex torsk eller kolja)
1 fänkål
3 msk hackad gräslök
3 msk hackad persilja
1 msk smör eller margarin
1 msk färsk dragonört
1/2 dl torr vermouth
2 dl crème fraiche
1 tsk salt

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Erika

2007-07-06

När ska fänkålen läggas i?

Näringsvärde per portion

Energi 2020 KJ / 480 kCal
Fett 22 g
Läs mer om näringsvärden