Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dilldoftande kräftgryta

En härligt dilldoftande kräftgryta som du snabbt tillagar. Förutom mumsiga kräftstjärtar innehåller detta recept fiskfilé och sockerärter som får koka i en utsökt blandning av tomatsoppa, dill och lök. Servera med nykokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i stora bitar och strö över salt. Skala och klyfta löken.
  2. Koka upp soppan med dillfrön och peppar. Lägg i fisk och lök och låt det koka på svag värme 2-3 minuter.
  3. Låt kräftstjärtarna rinna av. Halvera sockerärterna. Lägg i kräftstjärtar, sockerärter och dill. Låt det koka i ytterligare 1 minut. Servera med kokt potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt tomatsoppan med passerade tomater plus lite havrebaserad gräddersättning från Oatly eller Go Green.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g vit fiskfilé (t ex kolja)
  • 1 krm salt
  • 1 gul lök
  • 5 dl färdig tomatsoppa
  • 2 tsk dillfrön
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 burk kräftstjärtar (à ca 360 g)
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 dl hackad dill
  • ev kokt potatis till servering
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1691 kJ / 404 kCal
Läs mer om näringsvärden