Dilldoftande kräftgryta
En härligt dilldoftande kräftgryta som du snabbt tillagar. Förutom mumsiga kräftstjärtar innehåller detta recept fiskfilé och sockerärter som får koka i en utsökt blandning av tomatsoppa, dill och lök. Servera med nykokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008
Ingredienser
4 portioner
400 g vit fiskfilé (t ex kolja)
1 krm salt
1 gul lök
5 dl färdig tomatsoppa
2 tsk dillfrön
1 krm svartpeppar
1 burk kräftstjärtar (à ca 360 g)
150 g sockerärtor
1/2 dl hackad dill
ev kokt potatis till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1691 KJ / 404 kCal
Kommentar
Det här var jättegott, känns nytt och fräscht, fast ändå lite husman. Och snabbt gick det! Ett par kommentarer om receptet, dock: Vi hade 1 tsk salt på fisken, 1 krm måste bli lite tamt? Och så koktiderna, löken bör koka upp med soppan, den blev lite rå i vårt första försök. Samt att fisken fick koka längre än ett par minuter (ca 10)!
Inger
2008-05-19