UNDER 15 MIN | Enkel

Vegospread till macka

Perfekta pålägget till bröd är denna spread gjord av kikärter. Vegospreaden, som du göra av kokta kikärter, tomatpesto och lite havrebaserad fraiche, är gott och mättande som pålägg till din macka om du äter det som mellanmål. Spreaden passar också bra på ett gott bröd som du t ex serverar till en soppa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av kikärterna i ett durkslag. Skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Lägg dem i en bunke.
  2. Mosa kikärterna med en gaffel. Blanda i fraiche och salladskrydda. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
  3. Till servering: Bred kikärtsröran på valfritt bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston och brödet.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri växtbaserad fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj pesto utan ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Osten i peston kan innehålla löpe.

Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 2 msk tomatpesto
  • 1 dl havrebaserad fraiche
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 tsk saft)
Till servering
  • bröd (t ex majskaka, knäckebröd eller mjukt bröd)

Näringsvärde
Per portion

Energi 433 kJ / 103 kCal