Vegosill på svamp

Betyg 4.4 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Vegosill på svamp

Ett lakto-ovo vegetariskt substitut för sill, där svamp får ersätta sillen! Här görs svampsillen på portabello, som picklas och läggs in i en sås med chili och ingefära. Hur gott som helst, och perfekt till julbord, midsommarbuffé eller påsklunch!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Vegosill på svamp

Ingredienser

4-6 portioner

Vegosill

2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 tsk salt
200 g portabellosvamp

Ingefärs- och chilisås

1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk finriven ingefära
1/2 - 1 finhackad röd chili
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Hur lång hållbarhet har den?

    Wanda

    Hej Wanda! Om du gör bara svampen först så håller den lätt i en vecka. Men med såsen skulle jag säga ca 4 dagar för att vara på den säkra sidan. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Absolut o smakar som sill jättegott

    Janita

  • Jag är svampkonsulent och avråder med bestämdhet att äta rå svamp! Denna inläggning skulle bli ännu bättre med mandelriska eller sillkremla, dock ska svampen stekas i 20 minuter innan den läggs in! /Tommy Olofsson, Bollnäs

    Tommy

    Hej Tommy! Mycket rå svamp under lång tid är ej att rekommendera. Men lite svampsill till jul ska inte vara några som helst problem. Läs mer från Livsmedelsverket https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/vaxtgifter/fenylhydrasiner-i-champinjoner Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi817 KJ / 195 kCal
Fett19 g
Salt0.5 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Varm vego-fralla
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad