Vegosill på svamp

Ett lakto-ovo vegetariskt substitut för sill, där svamp får ersätta sillen! Här görs svampsillen på portabello, som picklas och läggs in i en sås med chili och ingefära. Hur gott som helst, och perfekt till julbord, midsommarbuffé eller påsklunch!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi817 KJ / 195 kCal
Fett19 g
Salt0.5 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g
Kommentarer
3 stHur lång hållbarhet har den?
Wanda
Hej Wanda! Om du gör bara svampen först så håller den lätt i en vecka. Men med såsen skulle jag säga ca 4 dagar för att vara på den säkra sidan. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Absolut o smakar som sill jättegott
Janita
Jag är svampkonsulent och avråder med bestämdhet att äta rå svamp! Denna inläggning skulle bli ännu bättre med mandelriska eller sillkremla, dock ska svampen stekas i 20 minuter innan den läggs in! /Tommy Olofsson, Bollnäs
Tommy
Hej Tommy! Mycket rå svamp under lång tid är ej att rekommendera. Men lite svampsill till jul ska inte vara några som helst problem. Läs mer från Livsmedelsverket https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/vaxtgifter/fenylhydrasiner-i-champinjoner Hälsningar Michelle
ICA-köket