Köttfärspizza med paprika och majs

15
1
Köttfärspizza med paprika och majs

En imponerande och matig köttfärspizza som sannolikt kommer bli familjens nya favorit! Stek färsen och smaksätt den med tacokrydda innan du fördelar den över pizzadegen. Lägg på paprika, majs, tomater, ost och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med fräsch sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2014

Köttfärspizza med paprika och majs

Ingredienser

4 portioner
1 förp pizzakit (à 600 g)
500 g nötfärs
1 msk olja
40 g tacokrydda
1/2 dl vatten
tomatsås (från pizzakittet)
1 röd paprika
2 tomater
340 g majskorn
1 1/2 dl riven ost
1/2 romansallad
1/2 gurka

För alla

Fri från laktos och ägg.
Kontrollera ingrediensförteckningen på tacokryddan.
Gör glutenfri: gör egen pizzabotten alternativt köpt fryst färdig botten eller fryst tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna salladen med olja, vinäger, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Monica

2022-01-03

Tacos på en plats och man slipper tappa fyllningen. Mättande pizza med mycket grönsaker!

Näringsvärde per portion

Energi 2832 KJ / 675 kCal
Fett 24.3 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 69.3 g
Protein 41.3 g
Läs mer om näringsvärden