Köttfärspizza med paprika och majs

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
1
Köttfärspizza med paprika och majs

En imponerande och matig köttfärspizza som sannolikt kommer bli familjens nya favorit! Stek färsen och smaksätt den med tacokrydda innan du fördelar den över pizzadegen. Lägg på paprika, majs, tomater, ost och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med fräsch sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2014

Köttfärspizza med paprika och majs

Ingredienser

4 portioner
1   förp pizzakit (à 600 g)
500 g  nötfärs
1 msk  olja
40 g  tacokrydda
1/2 dl  vatten
tomatsås (från pizzakittet)
1   röd paprika
2   tomater
340 g  majskorn
1 1/2 dl  riven ost
1/2   romansallad
1/2   gurka

För alla

Fri från laktos och ägg.
Kontrollera ingrediensförteckningen på tacokryddan.
Gör glutenfri: gör egen pizzabotten alternativt köpt fryst färdig botten eller fryst tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna salladen med olja, vinäger, salt och peppar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Tacos på en plats och man slipper tappa fyllningen. Mättande pizza med mycket grönsaker!

Monica

2022-01-03

Näringsvärde per portion

Energi2832 KJ / 675 kCal
Fett24.3 g
Salt0.4 g
Kolhydrater69.3 g
Protein41.3 g

Testa liknande recept

Köttfärspizza
Betyg 3 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza margherita med champinjoner
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paprikapizza med skinka
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med salami och skinka
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pestopizza med paprikasallad
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttfärspizza med tzatziki
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga