Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Vegopytt med salsasås

Pytt måste vara den bästa vardagsrätten! Bara att slänga ihop det som finns hemma och middagen är klar. Här gör vi en lakto-ovo-vegetarisk pytt med potatis, zucchini, paprika, lök och halloumi, och serverar den med en ljuvlig salsasås.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Tärna potatis, zucchini och paprika fint. Skala och hacka löken. Skär eller bryt halloumin i bitar.
  2. Skiva chili och vitlök. Mixa Nektarinsalsan med chili och vitlök med mixerstav till en slät sås.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och stek potatis, zucchini, paprika och lök under omrörning 7–8 min. Lägg åt sidan.
  4. Hetta upp den andra hälften av olja i stekpannan och stek halloumin på hög värme under omrörning ca 2 min. Vänd ner pytten. Servera genast med salsasåsen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Tillsätt
  • 400 g kokt färskpotatis
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 200 g halloumiost
  • 1/2 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
Redan färdigt
  • 1/2 sats salsa av nektarin (se länk i steg 3)