Vegonuggets med sötsursås och snackgrönsaker
Krispiga nuggets – ja tack! Nog för att det är barnsligt gott, men det går även otroligt snabbt att laga! Nuggetsbitarna steks i en het panna medan en sötsur sås tillreds i kastrullen bredvid. Servera ihop med nykokt ris och krispiga snacksmorötter, och middagen är klar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gurka
2 förp färska vegonuggets eller vegobitar (à 200 g)
2 tsk olja
200 g snackmorötter
Sås
1 1/2 msk vitvinsvinäger
2 1/2 dl vatten
1 msk socker
1 krm salt
1 1/2 dl ketchup
1 msk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2317 KJ / 555 kCal
Fett15 g
Salt3.8 g
Kolhydrater80 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gillade inte såsen alls! Smakade mer ketchup än sötsur sås. Jag tror det är något fel på receptet. Testade om med 1½ msk ketchup och det gjorde faktiskt såsen riktigt god. Smakade som riktig sötsur sås.
Carl
2022-02-14Såsen smakade enbart ketchup. T o m värre än ketchup. /Karin
Karin
2022-01-05Kan det vara så att ni drivit fel mått på socker och ketchup? Med 1 msk strösocker så blir det ingen söt sur sås av detta. //Ulrika
Ulrika
2021-01-15