UNDER 30 MIN | Enkel

Vegonuggets med sötsursås och snackgrönsaker

Krispiga nuggets – ja tack! Nog för att det är barnsligt gott, men det går även otroligt snabbt att laga! Nuggetsbitarna steks i en het panna medan en sötsur sås tillreds i kastrullen bredvid. Servera ihop med nykokt ris och krispiga snacksmorötter, och middagen är klar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär gurkan i stavar.
  3. Stek nuggetsen i oljan i en stekpanna 4 minuter, vänd då och då.
  4. Sås: vispa ihop ingredienserna till såsen i en kastrull och låt koka upp och sjud i ca 3 minuter under omrörning.
  5. Servera nuggets med sås, ris och grönsaker.

För alla

Kontrollera noga innehållet i nuggetsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Tips

Smaka gärna av såsen med lite Tabasco eller byt ut ketchupen mot chilisås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gurka
  • 2 förp färska vegonuggets eller vegobitar (à 200 g)
  • 2 tsk olja
  • 200 g snackmorötter
Sås
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl ketchup
  • 1 msk majsstärkelse

Näringsvärde
Per portion

Energi 2317 kJ / 555 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept