Oumph "ribs"
Hemligheten bakom riktigt goda revbensspjäll ligger i marinaden. Denna marinad kombinerar både väldigt juliga och asiatiska smaker. Sojaprodukten oumph ger den rätta, tuggiga konsistensen. Servera de veganska ribsen som en del av julbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
6-8 bufféportioner
Marinad
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl ketchup
1/2 dl valfri senap
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl japansk soja
1 msk riven ingefära
1 msk finrivet apelsinskal
1 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Oumph
2 påsar frysta, tinade vegobitar (à 280 g, gärna oumph-filéer eller chunky bites)
2 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi562 KJ / 133 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein13 g
Kommentarer
Svingott. Funkar bra till tofu också.
Johannes
2024-03-11Sjukt gott! Har gjort denna varje år sen receptet kom ut! Måttar dock inte utan häller mest på måfå och smakar av.
Ellen
2022-12-17Så galet gott! Jag måttar inte utan häller bara i alla ingredienser, gör den varje jul.
Ellen
2021-12-24