Oumph "ribs"

34
3
Oumph "ribs"

Hemligheten bakom riktigt goda revbensspjäll ligger i marinaden. Denna marinad kombinerar både väldigt juliga och asiatiska smaker. Sojaprodukten oumph ger den rätta, tuggiga konsistensen. Servera de veganska ribsen som en del av julbordet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Oumph "ribs"

Ingredienser

6-8 bufféportioner

Marinad

1
riven vitlöksklyfta
1/2 dl
ketchup
1/2 dl
valfri senap
1/2 dl
ljus sirap
1/2 dl
japansk soja
1 msk
riven ingefära
1 msk
finrivet apelsinskal
1 tsk
chilipulver
1/2 tsk
salt
1 krm
nymalen svartpeppar

Oumph

2
påsar frysta, tinade vegobitar (à 280 g, gärna oumph-filéer eller chunky bites)
2 msk
rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i oumph/vegobitarna för samtliga allergener.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Anna

2021-01-03

Den kock som tagit fram det här veganska receptet på ribs har gjort även oss vegetarianer LYCKLIGA! Jag trodde först jag drömde när jag såg receptet på den här urgoda rätten. Men det är verkligt. Tack!

Anna

2018-12-14

Kanongott! Jag gör de här oumph-”ribsen” varje jul, & alla älskar det & köttätarna i familjen förundras över att det inte är kött.

Ulf

2016-12-25

Blev alldeles för salt och starkt. Fick spä med 2 dl creme fraiche och 1 dl mjölk men ändå oätligt. Kanske berodde det på att jag missat att ingefäran skulle vara riven, jag tog samma mängd torkad ingefära. Tänker dock använda satsen i en gryta så kanske man kan neutralisera de staka smakerna en större volym.

Näringsvärde per portion

Energi 562 KJ / 133 kCal
Fett 4 g
Salt 2 g
Kolhydrater 12 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept