Oumph "ribs" | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Oumph "ribs"

Hemligheten bakom riktigt goda revbensspjäll ligger i marinaden. Denna marinad kombinerar både väldigt juliga och asiatiska smaker. Sojaprodukten oumph ger den rätta, tuggiga konsistensen. Servera de veganska ribsen som en del av julbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden. 
  2. Oumph: Blanda marinaden med oumph-filéerna. Låt marinera minst 1 timme men helst över natten i kylskåp.
  3. Stek oumphen i oljan i en stekpanna på medelvärme tills filéerna har fått fin färg runt om.
  4. Lägg upp på ett fat. Servera gärna oumph ”ribsen” med en Kålsallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i oumph/vegobitarna för samtliga allergener.

Ingredienser

Portioner: 6-8 bufféportioner
Marinad
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1/2 dl ketchup
  • 1/2 dl valfri senap
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Oumph
  • 2 påsar frysta, tinade vegobitar (à 280 g, gärna oumph-filéer eller chunky bites)
  • 2 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 562 kJ / 133 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept