Oumph "ribs"

Betyg 4.3 av 5.
41 personer har röstat
7
Oumph "ribs"

Hemligheten bakom riktigt goda revbensspjäll ligger i marinaden. Denna marinad kombinerar både väldigt juliga och asiatiska smaker. Sojaprodukten oumph ger den rätta, tuggiga konsistensen. Servera de veganska ribsen som en del av julbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Oumph "ribs"

Ingredienser

6-8 bufféportioner

Marinad

1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl ketchup
1/2 dl valfri senap
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl japansk soja
1 msk riven ingefära
1 msk finrivet apelsinskal
1 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Oumph

2 påsar frysta, tinade vegobitar (à 280 g, gärna oumph-filéer eller chunky bites)
2 msk rapsolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Svingott. Funkar bra till tofu också.

Johannes

2024-03-11

Sjukt gott! Har gjort denna varje år sen receptet kom ut! Måttar dock inte utan häller mest på måfå och smakar av.

Ellen

2022-12-17

Så galet gott! Jag måttar inte utan häller bara i alla ingredienser, gör den varje jul.

Ellen

2021-12-24

Näringsvärde per bufféportion

Energi562 KJ / 133 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Vegonuggets med sötsursås och snackgrönsaker
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk skånsk kalops
Betyg 3.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spetskål med apelsin och dragon
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Overnight oats – gröt med apelsin och vanilj
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Asiatisk nudelsallad med vegochunks och limedressing
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga