Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Teffgröt

En enkel och god glutenfri gröt gjord på teffkorn. Toppas med bär, färsk frukt, nötter och kokoschips. Teff är laddat med järn och c-vitamin, kornet är ett perfekt alternativ till havregryn i din gröt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Sänk värmen, tillsätt teffkorn och låt sjuda sakta ca 20 minuter. Rör om då och då i början och oftare mot slutet av kokningen.
  2. Dra av från värmen och låt svälla ca 2 minuter. Smaka ev av med salt.
  3. Servera med torkade eller färska -frukter och -bär, hackade nötter och rostade kokoschips.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smaka av gröten med några droppar citronsaft.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 4 msk teffkorn
Till servering
  • torkade eller färska frukter och bär
  • hackade nötter
  • rostade kokoschips
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?