Asiatisk nudelsallad med vegochunks och limedressing

11
1
Asiatisk nudelsallad med vegochunks och limedressing

En smakrik nudelsallad med saftiga vegochunks, mynta och en fräsch limedressing. Strö över rostade sesamfrön, ät och njut!

Skriv ut
Asiatisk nudelsallad med vegochunks och limedressing

Ingredienser

4 portioner

Nudelsallad

1
knippe salladslök
1/2
kruka mynta (1/2 kruka motsvarar ca 15 blad)
1 msk
sesamfrön
300 g
nudlar (gärna sobanudlar)
100 g
frysta tinade bond- eller sojabönor
100 g
frysta gröna ärtor
1
förp opanerade vegobitar (gärna veganska chunks, à 160 g)
-
olja (till stekning)
1/2 msk
sojasås (gärna ljus sojasås)

Dressing

ca 1/2 msk
finriven ingefära
1
röd peppar (chili)
3 msk
olivolja
1 tsk
sesamolja
4 msk
limejuice
1/2 msk
sojasås
1/2 tsk
strösocker

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobitarna och nudlarna.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris- eller glasnudlar.

Recept och bild i samarbete med The Vegetarian Butcher.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Fia

2021-02-23

Jädra god rätt! tror dock inte att jag hittade rätt vegochunks visste inte riktigt vad jag skulle leta efter. Eftersom det inte står märke eller nånting. Så jag tog vanliga cornbitar som jag vet sen tidigare att jag gillar. Vart oxå lite förvirrad va jag skulle göra med myntan. för det står inte vart den ska i sen. Jag hade dock torkad så jag hade i den i dressingen så smakerna skulle spridas ordentligt. Men annars absolut något vi kommer göra igen.

Redaktionen ICAse

2021-02-23

Hej Fia! Roligt att du gillar receptet. Vi har nu lagt till att myntan ska strös över vid servering. Men det går ju fint som du gjorde med den torkade myntan. Detta recept är ett samarbete med The Vegitarian Butcher så receptet är lagat på vegobitar från dem. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept