Asiatisk nudelsallad med vegochunks och limedressing
En smakrik nudelsallad med saftiga vegochunks, mynta och en fräsch limedressing. Strö över rostade sesamfrön, ät och njut!
Ingredienser
4 portioner
Nudelsallad
1 knippe salladslök
1/2 kruka mynta (1/2 kruka motsvarar ca 15 blad)
1 msk sesamfrön
300 g nudlar (gärna sobanudlar)
100 g frysta tinade bond- eller sojabönor
100 g frysta gröna ärtor
1 förp opanerade vegobitar (gärna veganska chunks, à 160 g)
olja (till stekning)
1/2 msk sojasås (gärna ljus sojasås)
Dressing
ca 1/2 msk finriven ingefära
1 röd peppar (chili)
3 msk olivolja
1 tsk sesamolja
4 msk limejuice
1/2 msk sojasås
1/2 tsk strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jädra god rätt! tror dock inte att jag hittade rätt vegochunks visste inte riktigt vad jag skulle leta efter. Eftersom det inte står märke eller nånting. Så jag tog vanliga cornbitar som jag vet sen tidigare att jag gillar. Vart oxå lite förvirrad va jag skulle göra med myntan. för det står inte vart den ska i sen. Jag hade dock torkad så jag hade i den i dressingen så smakerna skulle spridas ordentligt. Men annars absolut något vi kommer göra igen.
Fia
2021-02-23Hej Fia! Roligt att du gillar receptet. Vi har nu lagt till att myntan ska strös över vid servering. Men det går ju fint som du gjorde med den torkade myntan. Detta recept är ett samarbete med The Vegitarian Butcher så receptet är lagat på vegobitar från dem. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-02-23