Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Vegolasagne

Den här vegolasagnen är en trevlig och smakrik rätt som du gör av bland annat lök, passerade tomater, quornfärs, chilisås, färska lasagneplattor och bechamelsås. Grädda lasagnen i ugnen tills den fått en fin, gyllene färg (ca 30 min) och servera gärna med en krispig sallad eller lite gott bröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skiva lök och vitlök.
  3. Fräs lök, vitlök och rosmarin i oljan i en kastrull. Tillsätt tomater, quornfärs, grönsaksbuljong och chilisås, låt det sjuda ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg en slev med färssås i en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med färssåsen. Bred bechamelsåsen överst.
  5. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter.
  6. Servera gärna lasagnen med en sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd förkokta glutenfria lasagneplattor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 msk olja
  • 500 g passerade tomater
  • 600 g quornfärs
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl chilisås eller ketchup
  • salt och peppar
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 1 burk bechamelsås (à 470 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2068 kJ / 494 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer