Den här vegolasagnen är en trevlig och smakrik rätt som du gör av bland annat lök, passerade tomater, quornfärs, chilisås, färska lasagneplattor och bechamelsås. Grädda lasagnen i ugnen tills den fått en fin, gyllene färg (ca 30 min) och servera gärna med en krispig sallad eller lite gott bröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
35 2014
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd förkokta glutenfria lasagneplattor.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Louise
9/3/2020Hej, Hur beräknar ni näringsvärdena? Min beräkning säger inte i närheten av vad som visas för detta recept, varken energimässigt eller makros.
Redaktionen ICAse
9/3/2020Hej Louise! Tack för din fråga. Vi har nu sett över beräkningen som var ofullständig och uppdaterat med nya siffror. Hälsningar Ulrika
Emma
2/6/2019Denna är ej vego! Den är köttfri alt lakto-ovo-vänlig. Vego är vegetsbilisk vilket varken ägg eller mjölk är.
Redaktionen ICAse
2/8/2019Hej Emma! Denna rätt är ej vegansk men vego. Här kan du läsa lite om vad som är vad https://www.ica.se/buffe/artikel/vegetarian-pa-olika-vis/ Hälsningar Michelle
Kerstin
12/5/2018Vego? Nu ska jag laga mat till mitt barnbarn och jag har lärt mig att maten inte får innehålla varken mjölk eller ägg. Så jag undrar verkligen om det här receptet är godkänt.
Redaktionen ICAse
12/27/2018Hej Kerstin! Stämmer bra att vegansk mat ej innehåller mjölk eller ägg. Men detta är vego, samlingsnamn för de olika benämningarna. Hälsningar Michelle