Lasagne med quornfärs
Lasagne är en favorit hos många och här bjuds det på en riktigt smarrig vego variant med quornfärs. Massor av härliga smaker som vitlök, tomat och rosmarin samsas med krämig grädde och riven ost. En underbart smakrik och god måltid för hela familjen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 tsk rosmarin
500 g krossade tomater
600 g quornfärs
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
1 dl chilisås (eller ketchup)
salt
peppar
300 g lasagneplattor
150 g riven ost
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3322 KJ / 794 kCal
Fett29 g
Salt4.5 g
Kolhydrater87 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Och vattnet?
Eric
2023-12-13Avsluta med sås, annars viker sig plattorna uppåt.
Niklas
2023-07-24För att göra äggfri så ska pasta utan ägg användas, men det är väl ägg i quorn???
Carolina
2023-03-29Hej Carolina! Det stämmer och vi skriver i För alla texten att man ska kontrollera innehållet i quornfärsen och välja pasta utan ägg. Hoppas du gillar lasagnen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-30