Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Vegolåda med ost

Aromatisk och väldigt god är denna vegolåda med ost. Den kraftfulla brysselkålen, körsbärstomaternas sötma, och den lyxiga mozzarellan blir tillsammans med en klassisk äggstanning en angenäm och ljuvlig vegorätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i en kastrull enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Låt purjon koka med de sista 2 min. Låt brysselkål och purjo rinna av. Lägg grönsakerna i en lätt smord ugnssäker form.
  4. Skölj och halvera tomaterna och lägg dem i formen.
  5. Vispa samman ägg, mjölk, basilika, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt osten rinna av och skär den i skivor. Lägg ostskivorna på lådan och grädda ytterligare ca 10 min.
  7. Till servering: Servera vegolådan med bröd och oliver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp djupfryst brysselkål (à 500 g)
  • 2 purjolökar
  • 12 körsbärstomater
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 dl hackad basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g mozzarella
Till servering
  • bröd
  • oliver
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer