Vegokebab på kålrot med lökringar, röd sås och yoghurt

1
0 Klimatsmart
Vegokebab på kålrot med lökringar, röd sås och yoghurt

Kebab på kålrot, ja du läste rätt! Fyll pitabröd med kryddiga skivor av kålrot, krispigt friterade lökringar, en röd chilisås och len svalkande yoghurt. Toppa gärna med surkål.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Vegokebab på kålrot med lökringar, röd sås och yoghurt

Ingredienser

4 portioner

Röd sås

1 röd paprika
1 röd peppar (chili)
3 vitlöksklyftor
1 liten tomat
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja

Yoghurtsås

2 dl matyoghurt (10%)
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt

Kålrot

600 g kålrot
1 tsk strösocker
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk malen svartpeppar
2 msk olivolja

Lökringar

1 stor gul lök
2 dl kall öl
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
ca 1 l frityrolja

Till servering

pitabröd
salladsblad
surkål

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Frityroljan går att återanvända genom att låta den svalna och sedan sila ren.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3313 KJ / 793 kCal
Fett 42 g
Salt 3 g
Kolhydrater 81 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept