Vegokebab på kålrot med lökringar, röd sås och yoghurt
Kebab på kålrot, ja du läste rätt! Fyll pitabröd med kryddiga skivor av kålrot, krispigt friterade lökringar, en röd chilisås och len svalkande yoghurt. Toppa gärna med surkål.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Ingredienser
4 portioner
Röd sås
1 röd paprika
1 röd peppar (chili)
3 vitlöksklyftor
1 liten tomat
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
Yoghurtsås
2 dl matyoghurt (10%)
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
Kålrot
600 g kålrot
1 tsk strösocker
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk malen svartpeppar
2 msk olivolja
Lökringar
1 stor gul lök
2 dl kall öl
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
ca 1 l frityrolja
Till servering
pitabröd
salladsblad
surkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3313 KJ / 793 kCal
Fett42 g
Salt3 g
Kolhydrater81 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med föregående talare, saltet måste ha fallit bort. I och för sig skippade jag lökringarna.
Anette
2022-10-04Inget salt på kålroten?
Marcus
2021-12-07