Gräddstuvad surkål

3
0
Gräddstuvad surkål

Ingen surkålsfantast? Det behöver du inte heller vara för att gilla den här gräddstuvade surkålen med timjan och persilja. Den lena grädden rundar på ett effektivt sätt av den lite skarpa syrliga smaken. Prova gärna som god topping på korv med bröd.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Gräddstuvad surkål

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl
vispgrädde
1/2 msk
majsstärkelse
2 dl
surkål
1/2 tsk
torkad timjan
1/2 dl
hackad persilja
-
salt och peppar

Serveringsförslag

korv
korvbröd
senap

För alla

Kontrollera innehållet i korven och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: glutenfritt korvbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Näringsberäkningen är exkl. tillbehör.

Gör så här

Tips

Maxa med knaperstekt bacon i små bitar eller rostad lök på toppen!

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 621 KJ / 109 kCal
Fett 15 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 3 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept