Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Gräddstuvad surkål

Ingen surkålsfantast? Det behöver du inte heller vara för att gilla den här gräddstuvade surkålen med timjan och persilja. Den lena grädden rundar på ett effektivt sätt av den lite skarpa syrliga smaken. Prova gärna som god topping på korv med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp grädden i en kastrull. 
  2. Blanda ut majsstärkelsen i lite vatten. Rör ner i grädden. Låt koka upp.
  3. Tillsätt surkål, timjan och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera gärna den gräddstuvad surkålen som topping på korv med bröd, gärna tillsammans med en god senap.

För alla

Kontrollera innehållet i korven och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: glutenfritt korvbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Näringsberäkningen är exkl. tillbehör.

Tips

Maxa med knaperstekt bacon i små bitar eller rostad lök på toppen!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 dl surkål
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 1/2 dl hackad persilja
  • salt och peppar
Serveringsförslag
  • korv
  • korvbröd
  • senap
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 621 kJ / 109 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept