Gräddstuvad surkål
Ingen surkålsfantast? Det behöver du inte heller vara för att gilla den här gräddstuvade surkålen med timjan och persilja. Den lena grädden rundar på ett effektivt sätt av den lite skarpa syrliga smaken. Prova gärna som god topping på korv med bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk majsstärkelse
2 dl surkål
1/2 tsk torkad timjan
1/2 dl hackad persilja
salt och peppar
Serveringsförslag
korv
korvbröd
senap
För alla
Kontrollera innehållet i korven och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: glutenfritt korvbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Näringsberäkningen är exkl. tillbehör.
Gör så här
Tips
Maxa med knaperstekt bacon i små bitar eller rostad lök på toppen!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi621 KJ / 109 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g
Kommentarer