Kebab med tomat- och paprikasallad och fetaostkräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kebab med tomat- och paprikasallad och fetaostkräm

Kvällens middag bjuder på streetfood fast i hemmatappning: En otroligt god kebab som steks till perfektion och sedan serveras med fluffigt ris, en krispig fräsch sallad gjord på tomat, paprika, rödlök och avslutningsvis en ljuvligt smarrig kräm på fetaost och yoghurt. En perfekt harmoni mellan smaker och texturer helt enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär tomaten i klyftor, dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala och skiva löken. Hacka persiljan. Skär salladen i bitar.
  3. Smula fetaosten och blanda med yoghurten och smaka av med peppar.
  4. Stek kebaben i oljan i en stekpanna och servera med ris, grönsaker och fetaostkräm.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kebabförpackningen.
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd fetaost och matyoghurt utan laktos.

Tips

Servera gärna en vinägrett, gärna med oregano i, till salladen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 1 tomat
  • 1 grön paprika
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 romansallad
  • 100 g fetaost eller salladsost
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 300 g strimlad kebab (av fläskkarré)
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3777 kJ / 903 kCal