Vegogryta med selleri och blomkål
Snabblagad och god vegogryta med en blandning av krispiga grönsaker som selleri, blomkål och tomat. Grytan får en fräsch och kryddig smak när du tillsätter kardemumma, vitlök, chili och kryddnejlika. Garnera med knallgrön och vacker bladpersilja.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998
Ingredienser
4 portioner
4 gula lökar
1 stånd selleristjälkar
1 blomkålshuvud
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk garam masala
1 tsk kardemumma
1 liten urkärnad chilifrukt
3 - 4 kryddnejlikor
4 tomater eller krossade tomater på burk (4 tomater motsvarar 1 burk)
2 - 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi662 KJ / 158 kCal
Fett7 g
Salt0.5 g
Kolhydrater16 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ser gott ut 🤔😂
Sofia
2022-04-26