Vegogryta med selleri och blomkål

6
1
Vegogryta med selleri och blomkål

Snabblagad och god vegogryta med en blandning av krispiga grönsaker som selleri, blomkål och tomat. Grytan får en fräsch och kryddig smak när du tillsätter kardemumma, vitlök, chili och kryddnejlika. Garnera med knallgrön och vacker bladpersilja.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Vegogryta med selleri och blomkål

Ingredienser

4 portioner
4 gula lökar
1 stånd selleristjälkar
1 blomkålshuvud
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk garam masala
1 tsk kardemumma
1 liten urkärnad chilifrukt
3 - 4 kryddnejlikor
4 tomater eller krossade tomater på burk (4 tomater motsvarar 1 burk)
2 - 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt och peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Detta är en bra basgryta som kan förändras i det oändliga. Du kan ersätta selleristjälkarna med morötter, kål, lök, potatis eller vad du nu gillar och vad som just nu finns i din butik. Gillar du dessutom "indisk" smak på maten så är det naturligtvis en fördel.
Ingefära är god att riva ner i grytan. Några droppar citron- eller limesaft ger en frisk smak. Vill du ha mer färg så tillsätter du lite gurkmeja. Tycker du om curry så kan du byta ut kardemumman mot curry. Och givetvis kan du också tillsätt lite nykokta linser.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Sofia

2022-04-26

Ser gott ut 🤔😂

Näringsvärde per portion

Energi 662 KJ / 158 kCal
Fett 7 g
Salt 5 g
Kolhydrater 16 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden