Vegogryta med kokosmjölk
En mättande och värmande vegogryta med potatis och stora vita bönor som bas. Tomat och kokosmjölk ger en sötsyrlig upplevelse i munnen. Sugen på mer indiska smaktoner? Tillsätt ett par matskedar mango chutney och rejält med färskriven ingefära.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g fast potatis
1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
2 tsk malen spiskummin
2 msk rapsolja
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
100 g strimlad grönkål
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4033 KJ / 968 kCal
Fett39 g
Salt3.93 g
Kolhydrater122 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alldeles för lite smak för mig…. Och då är jag ändå en stor fan av spiskummin
Ingrid
2023-03-29Jättegott. Kade till äpplechutney med chili och lite riven ingefära. Veggo kan bli gott det med.
Christer
2020-05-18