Vegogryta med kokosmjölk

252
1 Klimatsmart
Vegogryta med kokosmjölk

En mättande och värmande vegogryta med potatis och stora vita bönor som bas. Tomat och kokosmjölk ger en sötsyrlig upplevelse i munnen. Sugen på mer indiska smaktoner? Tillsätt ett par matskedar mango chutney och rejält med färskriven ingefära.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Vegogryta med kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
500 g
fast potatis
1
burk stora vita bönor (à ca 400 g)
2 tsk
malen spiskummin
2 msk
rapsolja
500 g
passerade tomater
1
grönsaksbuljongtärning
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
100 g
strimlad grönkål
1 tsk
salt
2 krm
peppar

För alla

Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen och servera med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

252

Kommentar

Christer

5/18/2020

Jättegott. Kade till äpplechutney med chili och lite riven ingefära. Veggo kan bli gott det med.

Näringsvärde per portion

Energi 4033 KJ / 968 kCal
Fett 39 g
Salt 3.93 g
Kolhydrater 122 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept