UNDER 45 MIN | Medel

Vegoburgare med rostade rotfrukter och morotshummus

Gillar du rotfrukter kommer detta bli din nya favorit. Polkabetor, palsternackor, potatis och morötter som rostas i ugnen och serveras med vegoburgare och en underbart krämig morotshummus.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rotfrukter: Skala och dela rotfrukterna i bitar. Lägg bitarna på en ugnsplåt och blanda med olja, timjan, salt och sesamfrön.
  3. Rosta rotfrukterna i ugnen ca 20-25 minuter.
  4. Morotshummus: Skala och dela morötterna i bitar. Koka morötterna mjuka.
  5. Häll av och skölj kikärterna, låt dem rinna av. Mixa morötterna och kikärtorna i en matberedare. Tillsätt pressad vitlök, olja och salt och mixa till en slät hummus.
  6. Stek burgare enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Till servering: Servera burgare med rotfrukter och morotshummus, toppa gärna med timjan och extra sesamfrön.

För alla

Kontrollera noga innehållet i burgarna.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Beanit.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostade rotfrukter
  • 800 g rotfrukter (t ex morötter, palsternackor, potatisar, polkabetor)
  • 2 msk rapsolja
  • 5 kvistar timjan
  • salt
  • 1 msk sesamfrö
Morotshummus
  • 2 morötter
  • 1 förp kikärter (à ca 380 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk raps- eller olivolja
  • 1 krm flingsalt
  • 4 vegoburgare (gärna av bondböna)
Till garnering
  • färsk timjan
  • sesamfrön