UNDER 30 MIN | Medel

Milkshake med mjölkchoklad

Finns det något godare på sommaren än en riktigt kall milkshake? Den absolut godaste milkshaken gör du genom att blanda i smält mjölkchoklad. Garnera med valfria chokladbitar och bygg gärna på höjden för att få en riktigt maffig effekt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka mjölkchokladen grovt och lägg i en skål. Hetta upp mjölken tills den sjuder, inte kokar. Häll mjölken över chokladen och rör tills all choklad har smält. Låt chokladmjölken svalna helt, gärna på ett isbad.
  2. Vispa grädden.
  3. Häll glass och chokladmjölk i en blender eller mixa med en stavmixer. Mixa till en tjock och slät konsistens.
  4. Häll upp milkshaken i höga glas. Toppa med vispgrädde och stick ner ett tjockt sugrör.
  5. Garnering: Toppa milkshaken med dina favoritchokladbitar och hallon. Servera direkt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i garneringen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, glass och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt choklad, glass och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g mjölkchoklad
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 l vaniljglass
Garnering
  • mjölkchoklad
  • godis
  • hallon