Mezetallrik med vegobullar

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Mezetallrik med vegobullar

Att ha allt i en ugnsplåt är enkelt, gott och går även att variera efter det du har hemma. I detta recept blir det en härlig mezetallrik med vegobullar som du serverar med gurksalsa och rostat lantbröd.

Mezetallrik med vegobullar

Ingredienser

4 portioner
1 aubergine
250 g halloumi
1 förp vegobullar spenat och grönkål (à 300 g)
250 g körsbärstomater
3 msk olivolja
salt
peppar

Gurksalsa

1 gurka
1/2 rödlök
1 chili
1/2 dl färsk hackad mynta
1/2 dl färsk hackad persilja
2 msk olivolja
1 1/2 tsk äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger

Till servering

rostat lantbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott och lyxigt trots enkelheten! Har man tid blir det nog godare att steka vegobullarna istället eftersom de blir mjuka när grönsakerna släpper saft. Också gott med någon enkel kall sås till, exempelvis vitlök. Kändes tråkigt att försöka äta utan sås

Johanna

2021-05-02

Testa liknande recept

Vegobullar med linguinipasta och tomatsås
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegobullar med couscoussallad och avokadomajonnäs
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Noblessemöss
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chokladsås som stelnar
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad kladdkaka
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt surdegsbröd med vegoburgare och fetaoströra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga