UNDER 45 MIN | Medel

Mezetallrik med vegobullar

Att ha allt i en ugnsplåt är enkelt, gott och går även att variera efter det du har hemma. I detta recept blir det en härlig mezetallrik med vegobullar som du serverar med gurksalsa och rostat lantbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skiva auberingen och skär halloumin i tärningar.
  3. Fördela vegobullar, skivad aubergine, halloumiost och hela körsbärstomater på en ugnsplåt.
  4. Ringla över olja och strö över salt och peppar.
  5. Sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter.
  6. Gurksalsa: Tärna gurkan, hacka rödlöken och skiva chilin tunt. Hacka mynta och persilja. Blanda grönsaker och örter med olja och vinäger.
  7. Till servering: Servera vegobullarna med grönsaker, halloumi, gurksallad och gärna med rostat lantbröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobullarna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Recept och bild i samarbete med Beanit.

Tips

Krydda gärna grönsakerna som lagas i ugnen med några timjankvistar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine
  • 250 g halloumi
  • 1 förp vegobullar spenat och grönkål (à 300 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Gurksalsa
  • 1 gurka
  • 1/2 rödlök
  • 1 chili
  • 1/2 dl färsk hackad mynta
  • 1/2 dl färsk hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger
Till servering
  • rostat lantbröd