Mezetallrik med vegobullar

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Mezetallrik med vegobullar

Att ha allt i en ugnsplåt är enkelt, gott och går även att variera efter det du har hemma. I detta recept blir det en härlig mezetallrik med vegobullar som du serverar med gurksalsa och rostat lantbröd.

Mezetallrik med vegobullar

Ingredienser

4 portioner
1   aubergine
250 g  halloumi
1   förp vegobullar spenat och grönkål (à 300 g)
250 g  körsbärstomater
3 msk  olivolja
salt
peppar

Gurksalsa

1   gurka
1/2   rödlök
1   chili
1/2 dl  färsk hackad mynta
1/2 dl  färsk hackad persilja
2 msk  olivolja
1 1/2 tsk  äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger

Till servering

rostat lantbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobullarna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Recept och bild i samarbete med Beanit.

Gör så här

Tips

Krydda gärna grönsakerna som lagas i ugnen med några timjankvistar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott och lyxigt trots enkelheten! Har man tid blir det nog godare att steka vegobullarna istället eftersom de blir mjuka när grönsakerna släpper saft. Också gott med någon enkel kall sås till, exempelvis vitlök. Kändes tråkigt att försöka äta utan sås

Johanna

2021-05-02

Testa liknande recept

Stekt surdegsbröd med vegoburgare och fetaoströra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad kladdkaka
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegoburgare med avokado och srirachadressing
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladtacoskal
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegobullar med linguinipasta och tomatsås
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Milkshake med mjölkchoklad
Betyg 4 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga