Mezetallrik med vegobullar

2
1
Mezetallrik med vegobullar

Att ha allt i en ugnsplåt är enkelt, gott och går även att variera efter det du har hemma. I detta recept blir det en härlig mezetallrik med vegobullar som du serverar med gurksalsa och rostat lantbröd.

Skriv ut
Mezetallrik med vegobullar

Ingredienser

4 portioner
1
aubergine
250 g
halloumi
1
förp vegobullar spenat och grönkål (à 300 g)
250 g
körsbärstomater
3 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

Gurksalsa

1
gurka
1/2
rödlök
1
chili
1/2 dl
färsk hackad mynta
1/2 dl
färsk hackad persilja
2 msk
olivolja
1 1/2 tsk
äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger

Till servering

rostat lantbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobullarna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Recept och bild i samarbete med Beanit.

Gör så här

Tips

Krydda gärna grönsakerna som lagas i ugnen med några timjankvistar.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Johanna

2021-05-02

Väldigt gott och lyxigt trots enkelheten! Har man tid blir det nog godare att steka vegobullarna istället eftersom de blir mjuka när grönsakerna släpper saft. Också gott med någon enkel kall sås till, exempelvis vitlök. Kändes tråkigt att försöka äta utan sås

Testa liknande recept