Mezetallrik med vegobullar

1
0
Mezetallrik med vegobullar

Att ha allt i en ugnsplåt är enkelt, gott och går även att variera efter det du har hemma. I detta recept blir det en härlig mezetallrik med vegobullar som du serverar med gurksalsa och rostat lantbröd.

Skriv ut
Mezetallrik med vegobullar

Ingredienser

4 portioner
1
aubergine
250 g
halloumi
1
förp vegobullar spenat och grönkål (à 300 g)
250 g
körsbärstomater
3 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

Gurksalsa

1
gurka
1/2
rödlök
1
chili
1/2 dl
färsk hackad mynta
1/2 dl
färsk hackad persilja
2 msk
olivolja
1 1/2 tsk
äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger

Till servering

rostat lantbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobullarna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Recept och bild i samarbete med Beanit.

Gör så här

Tips

Krydda gärna grönsakerna som lagas i ugnen med några timjankvistar.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept