Vegobouillabaisse med dillmajonnäs

I kvällens bouillabaisse är det grönsakerna som står i fokus! Fänkål, morötter, paprika och röd peppar steks upp i olja och vitlök innan de får sällskap av bland annat saffran. En mild och rund vitlöksmajonnäs ihop med surdegsbaguette, och du har kvällens middag redo!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2025

Ingredienser
4 portioner
1 bake off surdegsbaguette (à 250 g)
900 g potatis
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 fänkål (à ca 300 g)
1 rödlök
1 morot
1 röd paprika
1 röd peppar (chili)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 g saffran
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
salt
peppar
20 g färsk dill (hälften till grytan och hälften till majonnäsen)
2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3519 KJ / 840 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater85 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 stHimla god vegovariant av bouillbasse! Tips; halvera potatismängden (tärna gärna innan kokning) och häll i en tetra stora vita bönor istället (höjer proteininnehållet).
Karin
Vad hände med matlagningsvinet som nämns i beskrivningen?
Victoria
Hej Victoria! Ja det kan man undra! ;) Om man vill ha lite vinsmak så tillsätt någon deciliter till grönsakerna när de är färdigfrästa, innan de andra ingredienserna tillsätts. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jag bytte bönorna mot torsk, jättegott och snabblagat.
Henrik