Vegobouillabaisse med dillmajonnäs

Betyg 4.5 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Vegobouillabaisse med dillmajonnäs

I kvällens bouillabaisse är det grönsakerna som står i fokus! Fänkål, morötter, paprika och röd peppar steks upp i olja och vitlök innan de får sällskap av bland annat saffran. En mild och rund vitlöksmajonnäs ihop med surdegsbaguette, och du har kvällens middag redo!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2025

Vegobouillabaisse med dillmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
1 bake off surdegsbaguette (à 250 g)
900 g potatis
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 fänkål (à ca 300 g)
1 rödlök
1 morot
1 röd paprika
1 röd peppar (chili)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 g saffran
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
salt
peppar
20 g färsk dill (hälften till grytan och hälften till majonnäsen)
2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Himla god vegovariant av bouillbasse! Tips; halvera potatismängden (tärna gärna innan kokning) och häll i en tetra stora vita bönor istället (höjer proteininnehållet).

    Karin

  • Vad hände med matlagningsvinet som nämns i beskrivningen?

    Victoria

    Hej Victoria! Ja det kan man undra! ;) Om man vill ha lite vinsmak så tillsätt någon deciliter till grönsakerna när de är färdigfrästa, innan de andra ingredienserna tillsätts. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jag bytte bönorna mot torsk, jättegott och snabblagat.

    Henrik

  • Så gott och smakrikt! Enkelt att göra 😊

    Johanna

  • Jättegott! Tärnade potatisen innan jag kokade den. Matlagningsvin står inte med i receptet så det tänkte jag inte på att tillsätta. Men det hade nog passat bra, både för smak och mer vätska. Väldigt god och enkel aioli. Bäst den här veckan!

    Maria

  • Topp 10 av alla vegetariska Ica-kassar jag haft under 3 år. Så här ska det smaka,smakrikt och otroligt gott. Ny favorit!

    Alexandra

  • Supergott! Lite väl mycket potatis tyckte jag, iallafall om man ska ha bröd till.

    Sigrid

  • Bland de bästa vegorecepten från Ica jag lagat. Tärnade potatisen dock och lät dem koka med i grytan. Tog 50/50 på vin o vatten för att få upp syran något.

    Markus

  • Mycket god, härligt tuggmotstånd. Vi missade saffran men super gott ända.

    Marie

  • Väldigt gott och enkelt!

    Sara

Näringsvärde per portion

Energi3519 KJ / 840 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater85 g
Protein18 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Chili con carne med paprika
    Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgryta med saffransaioli och baguette
    Betyg 4.1 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegetarisk Feijoada
    Betyg 3.6 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chili con frijoles
    Betyg 4.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomatsoppa med vita bönor och ostkorv
    Betyg 2.7 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tacogryta med kyckling
    Betyg 4.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad