Vegobouillabaisse med dillmajonnäs

I kvällens bouillabaisse är det grönsakerna som står i fokus! Fänkål, morötter, paprika och röd peppar steks upp i olja och vitlök innan de får sällskap av bland annat saffran. En mild och rund vitlöksmajonnäs ihop med surdegsbaguette, och du har kvällens middag redo!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2025

Ingredienser
4 portioner
1 bake off surdegsbaguette (à 250 g)
900 g potatis
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 fänkål (à ca 300 g)
1 rödlök
1 morot
1 röd paprika
1 röd peppar (chili)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 g saffran
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
salt
peppar
20 g färsk dill (hälften till grytan och hälften till majonnäsen)
2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3519 KJ / 840 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater85 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
10 stHimla god vegovariant av bouillbasse! Tips; halvera potatismängden (tärna gärna innan kokning) och häll i en tetra stora vita bönor istället (höjer proteininnehållet).
Karin
Vad hände med matlagningsvinet som nämns i beskrivningen?
Victoria
Hej Victoria! Ja det kan man undra! ;) Om man vill ha lite vinsmak så tillsätt någon deciliter till grönsakerna när de är färdigfrästa, innan de andra ingredienserna tillsätts. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jag bytte bönorna mot torsk, jättegott och snabblagat.
Henrik
Så gott och smakrikt! Enkelt att göra 😊
Johanna
Jättegott! Tärnade potatisen innan jag kokade den. Matlagningsvin står inte med i receptet så det tänkte jag inte på att tillsätta. Men det hade nog passat bra, både för smak och mer vätska. Väldigt god och enkel aioli. Bäst den här veckan!
Maria
Topp 10 av alla vegetariska Ica-kassar jag haft under 3 år. Så här ska det smaka,smakrikt och otroligt gott. Ny favorit!
Alexandra
Supergott! Lite väl mycket potatis tyckte jag, iallafall om man ska ha bröd till.
Sigrid
Bland de bästa vegorecepten från Ica jag lagat. Tärnade potatisen dock och lät dem koka med i grytan. Tog 50/50 på vin o vatten för att få upp syran något.
Markus
Mycket god, härligt tuggmotstånd. Vi missade saffran men super gott ända.
Marie
Väldigt gott och enkelt!
Sara