Vegobouillabaisse

15
1
Vegobouillabaisse

Den kanske franskaste av soppor görs i det här receptet i en ny variant, helt vegetariskt. Sin vackra gula färg får soppan av saffran och apelsin.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012

Vegobouillabaisse

Ingredienser

4 portioner
300 g vitlöksbaguetter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
ca 300 g stjälkselleri
1 msk olja
1/2 g saffran
1 apelsin
500 g krossade tomater
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk fänkålsfrö
ca 3/4 krm kajennpeppar
3 msk hackad gräslök
1 dl matyoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt och naturella baguetter utan vitlökssmör i.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut vitlöksbaguetterna mot naturella baguetter utan vitlökssmör i. Byt ut matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Marie

2012-12-04

Ok vardagssoppa, dock var jag inte så förtjust i smaken som fänkålsfröna gav. Skulle jag göra den igen så blir det annan kryddning.

Näringsvärde per portion

Energi 1489 KJ / 356 kCal
Fett 7.6 g
Kolhydrater 55.1 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden