Vegobouillabaisse
Den kanske franskaste av soppor görs i det här receptet i en ny variant, helt vegetariskt. Sin vackra gula färg får soppan av saffran och apelsin.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012
Ingredienser
4 portioner
300 g vitlöksbaguetter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
ca 300 g stjälkselleri
1 msk olja
1/2 g saffran
1 apelsin
500 g krossade tomater
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk fänkålsfrö
ca 3/4 krm kajennpeppar
3 msk hackad gräslök
1 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1489 KJ / 356 kCal
Fett7.6 g
Kolhydrater55.1 g
Protein12 g
Kommentar
Ok vardagssoppa, dock var jag inte så förtjust i smaken som fänkålsfröna gav. Skulle jag göra den igen så blir det annan kryddning.
Marie
2012-12-04