Vegobouillabaisse

Betyg 2.5 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Vegobouillabaisse

Den kanske franskaste av soppor görs i det här receptet i en ny variant, helt vegetariskt. Sin vackra gula färg får soppan av saffran och apelsin.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012

Vegobouillabaisse

Ingredienser

4 portioner
300 g vitlöksbaguetter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
ca 300 g stjälkselleri
1 msk olja
1/2 g saffran
1 apelsin
500 g krossade tomater
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk fänkålsfrö
ca 3/4 krm kajennpeppar
3 msk hackad gräslök
1 dl matyoghurt

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.15 personer har röstat

Kommentar

Ok vardagssoppa, dock var jag inte så förtjust i smaken som fänkålsfröna gav. Skulle jag göra den igen så blir det annan kryddning.

Marie

2012-12-04

Näringsvärde per portion

Energi1489 KJ / 356 kCal
Fett7.6 g
Kolhydrater55.1 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Bakad ost med cruditésallad
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Honungsglaserad stjälkselleri
Betyg 4.3 av 5.37 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Sellerisallad med anis
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hyvlat äpple med selleri, chili och lime
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Carolina sweet slaw
Betyg 4.3 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ädelost med äppelinkokta russin
Betyg 2.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad