Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vegobouillabaisse

Den kanske franskaste av soppor görs i det här receptet i en ny variant, helt vegetariskt. Sin vackra gula färg får soppan av saffran och apelsin.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten och strimla sellerin fint. Fräs allt i oljan i några minuter tillsammans med saffran.
  3. Riv skalet av, och pressa saften ur, apelsinen.
  4. Häll över grönsakerna i en kastrull. Tillsätt tomater, buljong och apelsinskal och saft.
  5. Stöt fänkålsfröna lite, gärna i en mortel, och tillsätt dem tillsammans med cayennepeppar.
  6. Koka ca 15 minuter.
  7. Servera soppan med yoghurt och garnera gärna både soppa och bröd med gräslöken.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt och naturella baguetter utan vitlökssmör i.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut vitlöksbaguetterna mot naturella baguetter utan vitlökssmör i. Byt ut matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g vitlöksbaguetter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • ca 300 g stjälkselleri
  • 1 msk olja
  • 1/2 g saffran
  • 1 apelsin
  • 500 g krossade tomater
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • ca 3/4 krm kajennpeppar
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1489 kJ / 356 kCal