Vegobouillabaisse

Betyg 2.5 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Vegobouillabaisse

Den kanske franskaste av soppor görs i det här receptet i en ny variant, helt vegetariskt. Sin vackra gula färg får soppan av saffran och apelsin.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012

Vegobouillabaisse

Ingredienser

4 portioner
300 g vitlöksbaguetter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
ca 300 g stjälkselleri
1 msk olja
1/2 g saffran
1 apelsin
500 g krossade tomater
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk fänkålsfrö
ca 3/4 krm kajennpeppar
3 msk hackad gräslök
1 dl matyoghurt

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Ok vardagssoppa, dock var jag inte så förtjust i smaken som fänkålsfröna gav. Skulle jag göra den igen så blir det annan kryddning.

    Marie

Näringsvärde per portion

Energi1489 KJ / 356 kCal
Fett7.6 g
Kolhydrater55.1 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Bakad ost med cruditésallad
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönsakssoppa
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Honungsglaserad stjälkselleri
    Betyg 4.3 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sellerisallad med anis
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Carolina sweet slaw
    Betyg 4.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad