Kycklingpasta med mozzarella
Med några smarta knep kan du trolla fram en enkel men god pastarätt på en kvart. Ta genvägen med färdigstrimlad kycklingfilé och en förpackning tomatsås med vitlökssmak. Toppa hela härligheten med mycket mozzarella och krispig, vitaminrik paprika och middagen är redo att avnjutas.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018
Ingredienser
Att ha hemma
För alla
Kontrollera noga innehållet på tomatsåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Klimatanpassa
Använd vattenkokare för att koka vatten till pastan och glöm inte att ha lock på kastrullen, då kan du spara upp till 70 % i energi och bidrar till ett bättre klimat.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använder kycklinglårfilé och kör utan paprika, samt låter mozzarellan smälta ner i såsen innan servering. Bästa pastasåsen till tycker jag är en med Karl-Johansvamp och tryffel. (Hittade på Willys). Hela familjens favoriträtt, mums!
Elin
2022-02-28Super gott och blir fler gånger. Två klickar sambal oelek & den blev ännu bättre.
Joakim
2022-01-24Färdig pastasås är inget "recept".
Johan
2022-01-19