Kycklingpasta med mozzarella
Med några smarta knep kan du trolla fram en enkel men god pastarätt på en kvart. Ta genvägen med färdigstrimlad kycklingfilé och en förpackning tomatsås med vitlökssmak. Toppa hela härligheten med mycket mozzarella och krispig, vitaminrik paprika och middagen är redo att avnjutas.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018
Ingredienser
4 portioner
4 portioner pasta, penne
500 g strimlad kycklingfilé
390 g pastasås med tomat & vitlök
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 röda paprikor
Att ha hemma
1 msk olja
salt
peppar
1 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2741 KJ / 656 kCal
Fett21 g
Salt4.08 g
Kolhydrater64 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kryddade lite extra med örter och en halv hönsbuljongtärning.
Per
2024-10-15Använder kycklinglårfilé och kör utan paprika, samt låter mozzarellan smälta ner i såsen innan servering. Bästa pastasåsen till tycker jag är en med Karl-Johansvamp och tryffel. (Hittade på Willys). Hela familjens favoriträtt, mums!
Elin
2022-02-28Super gott och blir fler gånger. Två klickar sambal oelek & den blev ännu bättre.
Joakim
2022-01-24