Kycklingpasta med mozzarella

62
11
Kycklingpasta med mozzarella

Med några smarta knep kan du trolla fram en enkel men god pastarätt på en kvart. Ta genvägen med färdigstrimlad kycklingfilé och en förpackning tomatsås med vitlökssmak. Toppa hela härligheten med mycket mozzarella och krispig, vitaminrik paprika och middagen är redo att avnjutas.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018

Kycklingpasta med mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4 portioner pasta, penne
500 g strimlad kycklingfilé
390 g pastasås med tomat & vitlök
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 röda paprikor

Att ha hemma

1 msk olja
salt
peppar
1 dl mjölk

För alla

Kontrollera noga innehållet på tomatsåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Klimattips

Använd vattenkokare för att koka vatten till pastan och glöm inte att ha lock på kastrullen, då kan du spara upp till 70 % i energi och bidrar till ett bättre klimat.

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Elin

2022-02-28

Använder kycklinglårfilé och kör utan paprika, samt låter mozzarellan smälta ner i såsen innan servering. Bästa pastasåsen till tycker jag är en med Karl-Johansvamp och tryffel. (Hittade på Willys). Hela familjens favoriträtt, mums!

Joakim

2022-01-24

Super gott och blir fler gånger. Två klickar sambal oelek & den blev ännu bättre.

Johan

2022-01-19

Färdig pastasås är inget "recept".

Näringsvärde per portion

Energi 2741 KJ / 656 kCal
Fett 21 g
Salt 4.08 g
Kolhydrater 64 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden