UNDER 30 MIN | Medel

Vego bolognese

Även små barn kan äta vego! Receptet efterliknar bolognese men du använder palsternacka istället för köttfärs. Riv palsternackan grovt, så går det fort att koka den. Krydda den med den mest klassiska italienska kryddan, basilika. Mixa palsternackan med tomatsåsen och pastan och du har en vego bolognese klar att servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 som barnmatsportion portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för barn mellan 6-8 månader.

  1. Sätt på kastrull med vatten till pastan och koka pastan.
  2. Skala och riv palsternackan och löken grovt på ett rivjärn. Fräs grönsakerna i oljan i en kastrull utan att det tar färg.
  3. Rör i passerade tomater, vatten, basilika och paprikapulver. Sjud tills palsternackan blir mjuk, ca 10 minuter under lock.
  4. Mixa tomatsåsen slät i en matberedare och mixa sedan i pastan till en kräm.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4 som barnmatsportion
  • 100 g pasta
  • 250 g palsternacka
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 msk rapsolja
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1/2 tsk paprikapulver

Näringsvärde
Per portion

Energi 752 kJ / 180 kCal