Veggopizza med aubergine och paprika
Medelhavsinspirerad veggopizza med aubergine och paprika är en mycket uppskattad rätt. Du gör din egen tomatsås som smakar fantastiskt. Pizzan är en fest för både öga och gom!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2010
Ingredienser
4 portioner
300 g pizzamix
1/2 tsk oregano
1 stor rödlök
1 paprika
250 g aubergine
1 mozzarella (à 125 g)
1 dl svarta oliver
1 tsk oregano
Tomatsås
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 tsk basilika
1 tsk socker
1 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Läs noga ingredienserna på pizzamixen, i övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd färdig glutenfri pizzabotten eller gör egen glutenfri deg.
Gör laktosfri: kontrollera pizzamixen eller gör egen deg. Välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera pizzamixen eller gör egen deg. Välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer