Veggopizza med aubergine och paprika

Betyg 2.4 av 5.
16 personer har röstat
0
Veggopizza med aubergine och paprika

Medelhavsinspirerad veggopizza med aubergine och paprika är en mycket uppskattad rätt. Du gör din egen tomatsås som smakar fantastiskt. Pizzan är en fest för både öga och gom!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2010

Veggopizza med aubergine och paprika

Ingredienser

4 portioner
300 g  pizzamix
1/2 tsk  oregano
1   stor rödlök
1   paprika
250 g  aubergine
1   mozzarella (à 125 g)
1 dl  svarta oliver
1 tsk  oregano

Tomatsås

1   burk krossade tomater (à 400 g)
2 msk  tomatpuré
2 msk  olivolja
1 tsk  basilika
1 tsk  socker
1 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Läs noga ingredienserna på pizzamixen, i övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd färdig glutenfri pizzabotten eller gör egen glutenfri deg.
Gör laktosfri: kontrollera pizzamixen eller gör egen deg. Välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera pizzamixen eller gör egen deg. Välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Auberginrulle med basilika och mozzarella
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizzabröd med zucchini
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Melitzanosalata – auberginesallad
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamppizza
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Auberginegratäng med tomat och mozzarella
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Toast med grillad aubergine, mozzarella och salami
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga