Veggochili med falafel och yoghurt

Grönsaksrik veggochili med falafel och yoghurt är en chiligryta med många starka smaker. Smarrig och nyttig lunch som smakar bäst tillsammans med ditt favoritbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Ingredienser
4 portioner
250 g rotselleri
1 liten morot
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd chilifrukt (t.ex spansk peppar)
1 1/2 msk olivolja
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 lagerblad
1 burk krossade tomater (à 400 g)
3 dl vatten
1 förp färdig bönmix/ salsa (à 380 g)
2 msk ketchup + ev tabasco med chipotle
4/5 tsk salt
1 paket fryst falafel (à 300 g)
2 dl matyoghurt (10%)
limeklyftor och koriander till garnering
Till servering
fullkornsbröd
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2015 KJ / 472 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stLättlagat och riktigt gott! Värmer en vinterfrusen kropp alldeles utmärkt.
Jeanette
Jättetråkig och blev väldigt lite mat.
Magdalena
Verkligen jättegod! Passar bra att skiva och steka en kryddig korv som tillbehör, för dom som vill ha ett icke-vegan alternativ.
Dennis
SÅ GOD! Massor av smak och ordentligt kryddstark. Jag använde Go Greens Salsa Original (kidneybönor, majs, tomater...), den var jättegod! Hade dessutom hemmagjorda falaflar i frysen, antagligen godare än färdiga från butiken. MUMS!
Anna
Ersatte rotselleri med palsternacka, samt skar ner en halv chilifrukt, fungerade jättebra. Kryddig och god. Bra fart, men något stark för vår dotter på 13 år. Prövar utan chili nästa gång får vi se hur det blir.
Joakim