En mustig och smakrik vegetariska variant på klassikern biff wellington! Smördeg fylls med en fyllning på rödbetor, linser, champinjoner och valnötter. Denna vegetariska wellington serveras med en ljuvlig rödvinssås gjord på rostad vitlök.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2018
Kontrollera noga innehållet i smördegen och fonden.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Kommentarer
Emma
2022-03-01Hur blir denna om man fryser in den? (Vill kunna förbereda innan.)
Emmy
2022-02-26Det här provades ikväll och själva Wellingtonen var riktigt god - kan, precis som en annan kommentar sa, tänka mig att fyllningen fungerar utmärkt i paj också. Däremot gick såsen inte alls hem här - kan bero på att ingen av oss dricker rödvin och tyckte att såsen mest bara smakade det, så är man en vin-person går det kanske bättre? Här hittade vi en gammal sås från en porterstek i frysen som föll oss betydligt mer i smaken. Men vi kommer absolut göra själva smördegsrullen fler gånger, riktigt god!
Linda
2022-01-01Flera moment men så enkelt och det blev en jättegod fyllning. Denna gång glömdes dock smördegen så det fick bli topping på brödskivor istället. Bjöd ”köttisar” som var mkt nöjda! Säker jättegod som pajfyllning också! Ska absolut göras flera gånger!