Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Vegetarisk Wellington

En mustig och smakrik vegetariska variant på klassikern biff wellington! Smördeg fylls med en fyllning på rödbetor, linser, champinjoner och valnötter. Denna vegetariska wellington serveras med en ljuvlig rödvinssås gjord på rostad vitlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär rödbetorna i små tärningar. Lägg i en ugnsform och blanda med timjan, 1 msk olja, ½ tsk salt och 1 krm peppar (för 4 port). Sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  3. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och hacka champinjonerna.
  5. Fräs lök, vitlök och champinjoner i 2 msk olja ca 5 minuter. Tillsätt soja och 1 krm peppar (för 4 port).
  6. Blanda champinjonfräset med linser, rödbetor, senap och nötter.
  7. Rostad vitlökssky: Fräs vitlöken i oljan ca 5 minuter tills de är gyllene. Ta från värmen och häll i vin, låt koka upp. Tillsätt fond, vatten, socker, soja och låt koka 5–10 minuter. Blanda majsstärkelse med lite kallt vatten och rör ner. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  8. Sätt ugnen på 225°C.
  9. Rulla ut smördegen och dela på mitten. Lägg fyllningen i mitten på de två arken. Rulla ihop och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med lite olja och sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills de får fin färg. Skär i bitar och servera med vitlöksskyn.

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen och fonden.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.

Tips

Har du vin över? Frys in vinkuber och ta fram nästa gång du ska laga en sås eller gryta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödbetor
  • 1 msk hackad färsk timjan eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1 dl svarta eller belugalinser
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 rulle färsk smördeg à ca 250 g (för vegetarisk välj smörfri deg)
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
Rostad vitlökssky
  • 4 skalade skivade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 3 dl rött vin
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 tsk majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer