En mustig och smakrik vegetariska variant på klassikern biff wellington! Smördeg fylls med en fyllning på rödbetor, linser, champinjoner och valnötter. Denna vegetariska wellington serveras med en ljuvlig rödvinssås gjord på rostad vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Kontrollera noga innehållet i smördegen och fonden.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad skulle man kunna ersätta rödbetorna med? Är ingen rödbetsperson.
Ingrid
2023-02-22Otroligt gott! Gjorde Wellingtonen till nyår, men skippade såsen. Serverade istället med Jensens favoritsås och hade potatismos till. Måltiden blev den godaste linsrätt jag någonsin ätit!
Victoria
2023-01-27Båda gångerna jag lagade denna fick jag massor av fyllning över. Nyårsafton gjorde jag en sats för fyra - och hade sedan fyllning kvar för en halv smördeg till. Men gott var det. Som vanligt lite svårt att hitta vitlök som faktiskt smakar vitlök så det blev lite extra lök i såsen (för att det inte skulle bli bara vin...).
Monika
2023-01-07