Vegetarisk Wellington

Betyg 4.3 av 5.
55 personer har röstat
19
Vegetarisk Wellington

En mustig och smakrik vegetariska variant på klassikern biff wellington! Smördeg fylls med en fyllning på rödbetor, linser, champinjoner och valnötter. Denna vegetariska wellington serveras med en ljuvlig rödvinssås gjord på rostad vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Vegetarisk Wellington

Ingredienser

4 portioner
500 g  rödbetor
1 msk  hackad färsk timjan eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 dl  svarta linser eller belugalinser
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
250 g  champinjoner
1 msk  japansk soja
1/2 msk  dijonsenap
1 dl  hackade valnötter
1   rulle färsk smördeg à ca 250 g (för vegetarisk välj smörfri deg)
2 msk  rapsolja
salt
svartpeppar

Rostad vitlökssky

4   skalade skivade vitlöksklyftor
1 msk  olja
3 dl  rött vin
1 msk  konc grönsaksfond
1 dl  vatten
1 tsk  strösocker
2 tsk  japansk soja
1 tsk  majsstärkelse

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen och fonden.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.

Gör så här

Tips

Har du vin över? Frys in vinkuber och ta fram nästa gång du ska laga en sås eller gryta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
55 personer har röstat

Kommentarer

Supergott 😃 gjorde detta till nyår, en kanonrätt !

Emma

2024-01-01

Vad kan jag byta ut valnötter till, ska bjuda en nötallergiker. Kanske solrosfrön?

Pia

2023-12-04

Vad skulle man kunna ersätta rödbetorna med? Är ingen rödbetsperson.

Ingrid

2023-02-22

Hej Ingrid! Liknande råvaror som du kan ersätta med är palsternacka, rotselleri eller morötter. 😊 Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-04-13

Näringsvärde per portion

Energi2514 KJ / 601 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Belugalinser med rostade haricots verts
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linsragu med arrabbiata och rödvin
Betyg 4.3 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inbakad brie
Betyg 3.2 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linsbolognese på svarta linser
Betyg 4.3 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bourguignon med svarta linser
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga