Vegetarisk Wellington

43
10
Vegetarisk Wellington

En mustig och smakrik vegetariska variant på klassikern biff wellington! Smördeg fylls med en fyllning på rödbetor, linser, champinjoner och valnötter. Denna vegetariska wellington serveras med en ljuvlig rödvinssås gjord på rostad vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Vegetarisk Wellington

Ingredienser

4 portioner
500 g rödbetor
1 msk hackad färsk timjan eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 dl svarta linser eller belugalinser
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
1 msk japansk soja
1/2 msk dijonsenap
1 dl hackade valnötter
1 rulle färsk smördeg à ca 250 g (för vegetarisk välj smörfri deg)
2 msk rapsolja
salt
svartpeppar

Rostad vitlökssky

4 skalade skivade vitlöksklyftor
1 msk olja
3 dl rött vin
1 msk konc grönsaksfond
1 dl vatten
1 tsk strösocker
2 tsk japansk soja
1 tsk majsstärkelse

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen och fonden.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.

Gör så här

Tips

Har du vin över? Frys in vinkuber och ta fram nästa gång du ska laga en sås eller gryta.

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Emma

2022-03-01

Hur blir denna om man fryser in den? (Vill kunna förbereda innan.)

Emmy

2022-02-26

Det här provades ikväll och själva Wellingtonen var riktigt god - kan, precis som en annan kommentar sa, tänka mig att fyllningen fungerar utmärkt i paj också. Däremot gick såsen inte alls hem här - kan bero på att ingen av oss dricker rödvin och tyckte att såsen mest bara smakade det, så är man en vin-person går det kanske bättre? Här hittade vi en gammal sås från en porterstek i frysen som föll oss betydligt mer i smaken. Men vi kommer absolut göra själva smördegsrullen fler gånger, riktigt god!

Linda

2022-01-01

Flera moment men så enkelt och det blev en jättegod fyllning. Denna gång glömdes dock smördegen så det fick bli topping på brödskivor istället. Bjöd ”köttisar” som var mkt nöjda! Säker jättegod som pajfyllning också! Ska absolut göras flera gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 2514 KJ / 601 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden