Vegetarisk Wellington
![Vegetarisk Wellington](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_192158/cf_259/vegetarisk_wellington.jpg)
En mustig och smakrik vegetariska variant på klassikern biff wellington! Smördeg fylls med en fyllning på rödbetor, linser, champinjoner och valnötter. Denna vegetariska wellington serveras med en ljuvlig rödvinssås gjord på rostad vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
![Vegetarisk Wellington](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_192158/cf_259/vegetarisk_wellington.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g rödbetor
1 msk hackad färsk timjan eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 dl svarta linser eller belugalinser
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
1 msk japansk soja
1/2 msk dijonsenap
1 dl hackade valnötter
1 rulle färsk smördeg à ca 250 g (för vegetarisk välj smörfri deg)
2 msk rapsolja
salt
svartpeppar
Rostad vitlökssky
4 skalade skivade vitlöksklyftor
1 msk olja
3 dl rött vin
1 msk konc grönsaksfond
1 dl vatten
1 tsk strösocker
2 tsk japansk soja
1 tsk majsstärkelse
För alla
Kontrollera noga innehållet i smördegen och fonden.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör så här
Tips
Har du vin över? Frys in vinkuber och ta fram nästa gång du ska laga en sås eller gryta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2514 KJ / 601 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein10 g
Kommentarer
Hej! Kan manfrysa in denna rätt? MvhAnna
Anna
2024-06-27Hej Anna! Just den här rätten passar tyvärr inte så bra att frysa in. Smördegen kommer tappa allt fras och fyllningen kommer blöta upp smördegen vid upptining. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-28Supergott 😃 gjorde detta till nyår, en kanonrätt !
Emma
2024-01-01Vad kan jag byta ut valnötter till, ska bjuda en nötallergiker. Kanske solrosfrön?
Pia
2023-12-04