Vegetarisk Wellington

33
7
Vegetarisk Wellington

En mustig och smakrik vegetariska variant på klassikern biff wellington! Smördeg fylls med en fyllning på rödbetor, linser, champinjoner och valnötter. Denna vegetariska wellington serveras med en ljuvlig rödvinssås gjord på rostad vitlök.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Vegetarisk Wellington

Ingredienser

4 portioner
500 g
rödbetor
1 msk
hackad färsk timjan eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 dl
svarta linser eller belugalinser
1
rödlök
1
vitlöksklyfta
250 g
champinjoner
1 msk
japansk soja
1/2 msk
dijonsenap
1 dl
hackade valnötter
1
rulle färsk smördeg à ca 250 g (för vegetarisk välj smörfri deg)
2 msk
rapsolja
-
salt
-
svartpeppar

Rostad vitlökssky

4
skalade skivade vitlöksklyftor
1 msk
olja
3 dl
rött vin
1 msk
konc grönsaksfond
1 dl
vatten
1 tsk
strösocker
2 tsk
japansk soja
1 tsk
majsstärkelse

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen och fonden.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.

Gör så här

Tips

Har du vin över? Frys in vinkuber och ta fram nästa gång du ska laga en sås eller gryta.

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Susanna

1/28/2021

Avses det 1 dl kokta eller okokta linser?

Redaktionen ICAse

1/29/2021

Hej Susanna! Det ska vara okokta linser. Du kokar linserna i steg 3 sen. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Therése

12/16/2020

Detta blir en nyårsrätt här hemma! Är inget fan av svamp, skulle man kunna tillsätta lite kokt ris i istället för att ersätta svampen?

Eva

12/5/2020

Vad ska jag servera till? Nån typ av sallad antar jag, något med det lilla extra. Tips någon?

Näringsvärde per portion

Energi 2514 KJ / 601 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept