Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Inbakad brie

Ett supergott och enkelt recept på söt, inbakad brie. Du gör den av smördeg, apelsinmarmelad, brieost och ägg. Festligt att servera som efterrätt eller på ostbrickan.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Placera degen på bakplåtspapper/-duk. Lägg osten i mitten på av degen. Sprid ut ett lager marmelad på osten och slå in osten med marmeladen i degen.
  3. Lägg på ett "lock" av deg om den inte täcker. Vispa upp ägget och pensla på degen. Om det blir deg över kan man använda den som dekoration i form av t ex löv. Pensla alla detaljer.
  4. Baka i ugnen i ca 15 minuter. Om osten flyter ut är det bara att skeda upp den på tallriken.

För alla

Inbakad brie innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färdigkavlad, kyld smördeg (à ca 300 g)
  • 3 - 4 msk apelsinmarmelad
  • 200 g brieost
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer