Vegetarisk Wellington

En mustig och smakrik vegetariska variant på klassikern biff wellington! Smördeg fylls med en fyllning på rödbetor, linser, champinjoner och valnötter. Denna vegetariska wellington serveras med en ljuvlig rödvinssås gjord på rostad vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Ingredienser
4 portioner
500 g rödbetor
1 msk hackad färsk timjan eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 dl svarta linser eller belugalinser
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
1 msk japansk soja
1/2 msk dijonsenap
1 dl hackade valnötter
1 rulle färsk smördeg à ca 250 g (för vegetarisk välj smörfri deg)
2 msk rapsolja
salt
svartpeppar
Rostad vitlökssky
4 skalade skivade vitlöksklyftor
1 msk olja
3 dl rött vin
1 msk konc grönsaksfond
1 dl vatten
1 tsk strösocker
2 tsk japansk soja
1 tsk majsstärkelse
Gör så här
00:30:00
00:05:00
00:05:00
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2514 KJ / 601 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein10 g
Kommentarer
Mängden fyllning på tok för mycket. Var det meningen att allt skulle få plats i rullarna?
Jessica
2025-03-29Kan man byta ut valnötterna mot solrosfrön eller något annat? Liksom Pia ska vi bjuda en nötallergiker.
Torunn
2024-12-30Hej Torunn! Det går fint att byta till solrosfrön. Lycka till Hälsningar Leif
ICA-köket
2025-01-02Tack för alla goda råd! Körde i lite fetaost också.
Gunnel
2024-12-30