Vegetarisk Wellington

Betyg 4.2 av 5.59 personer har röstat
Receptet har 27 kommentarer
Vegetarisk Wellington

En mustig och smakrik vegetariska variant på klassikern biff wellington! Smördeg fylls med en fyllning på rödbetor, linser, champinjoner och valnötter. Denna vegetariska wellington serveras med en ljuvlig rödvinssås gjord på rostad vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Vegetarisk Wellington

Ingredienser

4 portioner
500 g rödbetor
1 msk hackad färsk timjan eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 dl svarta linser eller belugalinser
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
1 msk japansk soja
1/2 msk dijonsenap
1 dl hackade valnötter
1 rulle färsk smördeg à ca 250 g (för vegetarisk välj smörfri deg)
2 msk rapsolja
salt
svartpeppar

Rostad vitlökssky

4 skalade skivade vitlöksklyftor
1 msk olja
3 dl rött vin
1 msk konc grönsaksfond
1 dl vatten
1 tsk strösocker
2 tsk japansk soja
1 tsk majsstärkelse

Gör så här

00:30:00
00:05:00
00:05:00
00:10:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

27 st
  • Mängden fyllning på tok för mycket. Var det meningen att allt skulle få plats i rullarna?

    Jessica

  • Kan man byta ut valnötterna mot solrosfrön eller något annat? Liksom Pia ska vi bjuda en nötallergiker.

    Torunn

    Hej Torunn! Det går fint att byta till solrosfrön. Lycka till Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Tack för alla goda råd! Körde i lite fetaost också.

    Gunnel

  • Menas det färska eller konserverade champinjoner?

    Ingela

    Hej Ingela! Det är färska champinjoner som menas. Lycka till. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Förstår inte hur man menar att man gör med smördegen. Delar på mitten? Menar ni att det blir 2 rullar?

    Gunnel

    Hej Gunnel! Det stämmer, degen delas på mitten och det blir 2 rullar. Lycka till. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Kan jag förbereda denna rätt i förväg, frysa in obakad, och sedan tillaga?

    Karna

    Hej Karna! För att det ska bli så bra som möjligt skulle jag inte frysa in med smördegen. Utan gör fyllningen och frys in den. Sen tinar du fyllningen, rullar in i smördegen och bakar av i ugnen. Såsen går fint att förbereda några dagar i förväg! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Kan man göra såsen i förväg, blir den bra då eller ska man göra den samma dag?

    Lizette

    Hej Lizette! Såsen går alldeles utmärkt att göra i förväg! Lycka till, vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • När det står 21 st menar ni att det blir 21 bitar? I receptet står det 4 portioner, så jag blir lite förvirrad.

    Johanna

    Tack Johanna för din fråga. Ja det är lite otydligt i appen men 21 är antalet ingredienser. Du har helt rätt receptet är för 4 portioner. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Hej! Kan manfrysa in denna rätt? MvhAnna

    Anna

    Hej Anna! Just den här rätten passar tyvärr inte så bra att frysa in. Smördegen kommer tappa allt fras och fyllningen kommer blöta upp smördegen vid upptining. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Supergott 😃 gjorde detta till nyår, en kanonrätt !

    Emma

Näringsvärde per portion

Energi2514 KJ / 601 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Kycklingspett med belugasallad
    Betyg 4.5 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linsragu med arrabbiata och rödvin
    Betyg 4.3 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linsbolognese på svarta linser
    Betyg 4.2 av 5.121 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bourguignon med svarta linser
    Betyg 4.7 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inbakad brie
    Betyg 3.3 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad