Vegetarisk Wellington

En mustig och smakrik vegetariska variant på klassikern biff wellington! Smördeg fylls med en fyllning på rödbetor, linser, champinjoner och valnötter. Denna vegetariska wellington serveras med en ljuvlig rödvinssås gjord på rostad vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Ingredienser
4 portioner
500 g rödbetor
1 msk hackad färsk timjan eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 dl svarta linser eller belugalinser
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
1 msk japansk soja
1/2 msk dijonsenap
1 dl hackade valnötter
1 rulle färsk smördeg à ca 250 g (för vegetarisk välj smörfri deg)
2 msk rapsolja
salt
svartpeppar
Rostad vitlökssky
4 skalade skivade vitlöksklyftor
1 msk olja
3 dl rött vin
1 msk konc grönsaksfond
1 dl vatten
1 tsk strösocker
2 tsk japansk soja
1 tsk majsstärkelse
Gör så här
00:30:00
00:05:00
00:05:00
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2514 KJ / 601 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein10 g
Kommentarer
27 stMängden fyllning på tok för mycket. Var det meningen att allt skulle få plats i rullarna?
Jessica
Kan man byta ut valnötterna mot solrosfrön eller något annat? Liksom Pia ska vi bjuda en nötallergiker.
Torunn
Hej Torunn! Det går fint att byta till solrosfrön. Lycka till Hälsningar Leif
ICA-köket
Tack för alla goda råd! Körde i lite fetaost också.
Gunnel
Menas det färska eller konserverade champinjoner?
Ingela
Hej Ingela! Det är färska champinjoner som menas. Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket
Förstår inte hur man menar att man gör med smördegen. Delar på mitten? Menar ni att det blir 2 rullar?
Gunnel
Hej Gunnel! Det stämmer, degen delas på mitten och det blir 2 rullar. Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket
Kan jag förbereda denna rätt i förväg, frysa in obakad, och sedan tillaga?
Karna
Hej Karna! För att det ska bli så bra som möjligt skulle jag inte frysa in med smördegen. Utan gör fyllningen och frys in den. Sen tinar du fyllningen, rullar in i smördegen och bakar av i ugnen. Såsen går fint att förbereda några dagar i förväg! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan man göra såsen i förväg, blir den bra då eller ska man göra den samma dag?
Lizette
Hej Lizette! Såsen går alldeles utmärkt att göra i förväg! Lycka till, vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
När det står 21 st menar ni att det blir 21 bitar? I receptet står det 4 portioner, så jag blir lite förvirrad.
Johanna
Tack Johanna för din fråga. Ja det är lite otydligt i appen men 21 är antalet ingredienser. Du har helt rätt receptet är för 4 portioner. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hej! Kan manfrysa in denna rätt? MvhAnna
Anna
Hej Anna! Just den här rätten passar tyvärr inte så bra att frysa in. Smördegen kommer tappa allt fras och fyllningen kommer blöta upp smördegen vid upptining. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Supergott 😃 gjorde detta till nyår, en kanonrätt !
Emma