Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingwok med kokosmjölk

Smakfull asiatisk wok med kyckling, paprika, bambuskott och minimajs i en krämig sås av kokosmjölk. Servera din wok tillsammans med risnudlar eller ris. En utmärkt måltid som för dina smaklökar till Asien.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skölj purjolök och paprikor. Skär purjolöken i sneda skivor och paprikorna och bambuskotten i smala strimlor. Skala och finstrimla ingefäran.
  2. Hetta upp oljan och bryn kycklingköttet hastigt under omrörning. Ta upp och lägg på ett fat.
  3. Stek purjolök, paprika, bambuskott, ingefära och minimajs en kort stund.
  4. Tillsätt kycklingen och rivet citronskal. Häll på kokosmjölken. Koka allt i 1-2 minuter. Smaka av med lite salt och peppar.
  5. Till servering: Servera med risnudlar eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (à ca 125 g)
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 burk bambuskott (à ca 400 g)
  • 3 cm färsk ingefära
  • 3 msk olja
  • 1 burk minimajs (à 400 g)
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm vitpeppar
Till servering
  • risnudlar eller ris
Lägg till i inköpslistan