Kycklingwok med kokosmjölk

25
6
Kycklingwok med kokosmjölk

Smakfull asiatisk wok med kyckling, paprika, bambuskott och minimajs i en krämig sås av kokosmjölk. Servera din wok tillsammans med risnudlar eller ris. En utmärkt måltid som för dina smaklökar till Asien.

Kycklingwok med kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 125 g)
1 purjolök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 burk bambuskott (à ca 400 g)
2 - 3 cm färsk ingefära
3 msk olja
1 burk minimajs (à 400 g)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
rivet skal av 1/2 citron
1 - 1 1/2 tsk salt
1 - 1 1/2 krm vitpeppar

Till servering

risnudlar eller ris

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Ramy

2022-06-01

Bra grundrecept. Henrik jag håller med, så jag la till cayenne peppar och sötchili sås i blandningen. Blev gott, men hade velat ha lite mer kokosmjölk i för mer sås.

Henrik

2020-08-16

Gott men det kändes som det saknades nån krydda.

Linnea

2020-06-03

Vad är de för olja man ska använda när de bara står olja ?:)

Redaktionen ICAse

2020-06-04

Hej Linnea! Du kan ta den olja du gillar bäst eller den du har hemma. Raps-, solros- eller matolja fungerar bra att steka i. Hälsningar Ulrika