Smakfull asiatisk wok med kyckling, paprika, bambuskott och minimajs i en krämig sås av kokosmjölk. Servera din wok tillsammans med risnudlar eller ris. En utmärkt måltid som för dina smaklökar till Asien.
Ingredienser
4 portioner
4
kycklingfiléer (à ca 125 g)
1
purjolök
1
röd paprika
1
grön paprika
1
burk bambuskott (à ca 400 g)
2 - 3
cm
färsk ingefära
3
msk
olja
1
burk minimajs (à 400 g)
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
rivet skal av 1/2
citron
1 - 1 1/2
tsk
salt
1 - 1 1/2
krm
vitpeppar
Till servering
risnudlar eller ris
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
25
6 st
Kommentarer
Ramy
2022-06-01
Bra grundrecept. Henrik jag håller med, så jag la till cayenne peppar och sötchili sås i blandningen. Blev gott, men hade velat ha lite mer kokosmjölk i för mer sås.
Henrik
2020-08-16
Gott men det kändes som det saknades nån krydda.
Linnea
2020-06-03
Vad är de för olja man ska använda när de bara står olja ?:)
Redaktionen ICAse
2020-06-04
Hej Linnea! Du kan ta den olja du gillar bäst eller den du har hemma. Raps-, solros- eller matolja fungerar bra att steka i. Hälsningar Ulrika
Kommentarer
Ramy
2022-06-01Bra grundrecept. Henrik jag håller med, så jag la till cayenne peppar och sötchili sås i blandningen. Blev gott, men hade velat ha lite mer kokosmjölk i för mer sås.
Henrik
2020-08-16Gott men det kändes som det saknades nån krydda.
Linnea
2020-06-03Vad är de för olja man ska använda när de bara står olja ?:)
Redaktionen ICAse
2020-06-04Hej Linnea! Du kan ta den olja du gillar bäst eller den du har hemma. Raps-, solros- eller matolja fungerar bra att steka i. Hälsningar Ulrika