Kycklingwok med kokosmjölk
Smakfull asiatisk wok med kyckling, paprika, bambuskott och minimajs i en krämig sås av kokosmjölk. Servera din wok tillsammans med risnudlar eller ris. En utmärkt måltid som för dina smaklökar till Asien.
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 125 g)
1 purjolök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 burk bambuskott (à ca 400 g)
2 - 3 cm färsk ingefära
3 msk olja
1 burk minimajs (à 400 g)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
rivet skal av 1/2 citron
1 - 1 1/2 tsk salt
1 - 1 1/2 krm vitpeppar
Till servering
ris eller äggnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jätte gott och enkelt, jag la till lite sambal oelek, lime och vatten kastanjer.
Molly
2024-01-14Bra grundrecept. Henrik jag håller med, så jag la till cayenne peppar och sötchili sås i blandningen. Blev gott, men hade velat ha lite mer kokosmjölk i för mer sås.
Ramy
2022-06-01Gott men det kändes som det saknades nån krydda.
Henrik
2020-08-16