Smakfull asiatisk wok med kyckling, paprika, bambuskott och minimajs i en krämig sås av kokosmjölk. Servera din wok tillsammans med risnudlar eller ris. En utmärkt måltid som för dina smaklökar till Asien.
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 125 g)
1 purjolök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 burk bambuskott (à ca 400 g)
2 - 3 cm färsk ingefära
3 msk olja
1 burk minimajs (à 400 g)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
rivet skal av 1/2 citron
1 - 1 1/2 tsk salt
1 - 1 1/2 krm vitpeppar
Till servering
ris eller äggnudlar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.5 av 5.
2525 personer har röstat
6 st
Kommentarer
Bra grundrecept. Henrik jag håller med, så jag la till cayenne peppar och sötchili sås i blandningen. Blev gott, men hade velat ha lite mer kokosmjölk i för mer sås.
Ramy
2022-06-01
Gott men det kändes som det saknades nån krydda.
Henrik
2020-08-16
Vad är de för olja man ska använda när de bara står olja ?:)
Linnea
2020-06-03
Hej Linnea! Du kan ta den olja du gillar bäst eller den du har hemma. Raps-, solros- eller matolja fungerar bra att steka i. Hälsningar Ulrika
Kommentarer
Bra grundrecept. Henrik jag håller med, så jag la till cayenne peppar och sötchili sås i blandningen. Blev gott, men hade velat ha lite mer kokosmjölk i för mer sås.
Ramy
2022-06-01Gott men det kändes som det saknades nån krydda.
Henrik
2020-08-16Vad är de för olja man ska använda när de bara står olja ?:)
Linnea
2020-06-03Hej Linnea! Du kan ta den olja du gillar bäst eller den du har hemma. Raps-, solros- eller matolja fungerar bra att steka i. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-04