Bakade ägg med palsternacka och spenat
Ugnsbakad palsternacka och rödlök med stekta ägg mitt ibland dem – bakade ägg är ett kul och oväntat recept. Babyspenaten och basilikan ger anrättningen extra smak, färg och antioxidanter. Gör sig bra som tillbehör till en rustik korv och ett gott bröd.
Ingredienser
8 bufféportioner
500 g palsternackor
2 rödlökar
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
65 g babyspenat
1 kruka basilika
8 ägg
1 tsk paprikapulver
1 dl hyvlad parmesan
Till servering
råkorvar (gärna med anchochili och svartpeppar)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Nä, det här var ingen höjdare. En märklig smakkombination, alldeles för mycket lök och för lite av andra smaker.
Magdalena
2023-09-03Toppenkäk!
Karl
2021-03-25Så otroligt gott, kan verkligen rekommendera!
Angelica
2020-04-13