Bakade ägg med palsternacka och spenat

10
2
Bakade ägg med palsternacka och spenat

Ugnsbakad palsternacka och rödlök med stekta ägg mitt ibland dem – bakade ägg är ett kul och oväntat recept. Babyspenaten och basilikan ger anrättningen extra smak, färg och antioxidanter. Gör sig bra som tillbehör till en rustik korv och ett gott bröd.

Bakade ägg med palsternacka och spenat

Ingredienser

8 bufféportioner
500 g palsternackor
2 rödlökar
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
65 g babyspenat
1 kruka basilika
8 ägg
1 tsk paprikapulver
1 dl hyvlad parmesan

Till servering

råkorvar (gärna med anchochili och svartpeppar)

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Innehåller ägg men är fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Karl

2021-03-25

Toppenkäk!

Angelica

2020-04-13

Så otroligt gott, kan verkligen rekommendera!