Bakade ägg med palsternacka och spenat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bakade ägg med palsternacka och spenat

Ugnsbakad palsternacka och rödlök med stekta ägg mitt ibland dem – bakade ägg är ett kul och oväntat recept. Babyspenaten och basilikan ger anrättningen extra smak, färg och antioxidanter. Gör sig bra som tillbehör till en rustik korv och ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en ugnssäker form i ugnen.
  2. Tvätta och skär palsternackorna i klyftor. Skala och skiva löken.
  3. Blanda palsternackorna med olivoljan, krydda med salt och peppar. Häll den i den förvärmda formen. Sätt formen mitt i ugnen 10 minuter.
  4. Blanda löken med palsternackorna. Låt formen stå mitt i ugnen ytterligare ca 10 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 175˚C.
  5. Ta ut formen ur ugnen, vänd ner spenat och basilikablad. Knäck äggen i formen bland grönsakerna, strö paprikapulvret på äggen. 
  6. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Strö osten över äggen, servera med stekt råkorv.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Innehåller ägg men är fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 500 g palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 65 g babyspenat
  • 1 kruka basilika
  • 8 ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl hyvlad parmesanost
Till servering
  • råkorvar (gärna med anchochili och svartpeppar)
Lägg till i inköpslistan