Bakade ägg med palsternacka och spenat

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
3
Bakade ägg med palsternacka och spenat

Ugnsbakad palsternacka och rödlök med stekta ägg mitt ibland dem – bakade ägg är ett kul och oväntat recept. Babyspenaten och basilikan ger anrättningen extra smak, färg och antioxidanter. Gör sig bra som tillbehör till en rustik korv och ett gott bröd.

Bakade ägg med palsternacka och spenat

Ingredienser

8 bufféportioner
500 g  palsternackor
2   rödlökar
3 msk  olivolja
salt och svartpeppar
65 g  babyspenat
1   kruka basilika
8   ägg
1 tsk  paprikapulver
1 dl  hyvlad parmesan

Till servering

råkorvar (gärna med anchochili och svartpeppar)

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Innehåller ägg men är fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Nä, det här var ingen höjdare. En märklig smakkombination, alldeles för mycket lök och för lite av andra smaker.

Magdalena

2023-09-03

Toppenkäk!

Karl

2021-03-25

Så otroligt gott, kan verkligen rekommendera!

Angelica

2020-04-13

Testa liknande recept

Västerbottensostpaj med spenat och jordärtskocka
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äggost med rårörda blåbär och grädde
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Ägghalvor med räk- och oströra
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Omelett i ugn
Betyg 4.3 av 5.
188 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga