Veganska snittar - salladsblad med avokadosalsa

Goda och gröna snittar på blad av hjärtsallad. Skopa upp den pikanta salsan av avokado och gurka i en sötsalt sojadressing och strössla över med sesamfrö. Riktigt bra ”fingermat”.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi171 KJ / 41 kCal
Fett3 g
Salt0.31 g
Kolhydrater1 g
Protein1 g
Kommentarer
5 stFantastiskt gott och enkelt att göra! Vi är inte "vego", men lagade detta till vänner som är vegetarianer. Det blev succé! Och vi tänker fortsätta med denna rätt, oavsett s k målgrupp. Denna rätt passar alla!
Åsa
Jättegoda och enkla att göra, alltid succé till gäster.
Anne-marie
Jag älskar denna och alls jag bjudit den på gör detsamma! :)
Jeanette
Kan detta förberedas några timmar innan servering, eller kommer avokadon oxidera då?
Elina
Hej Elina! Ursäkta sent svar! Vi rekommenderar att göra snittarna strax innan servering. Avokadon kan, precis som du skriver, oxidera eftersom dressingen inte innehåller syra. Samtidigt kan gurkan bli "sladdrig". Hoppas att du gillar snittarna! Hälsningar från en annan Elina :)
ICA-köket
Inte speciellt gott.
Susanne