Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Delikatessknäcke med ädelost och ugnsbakat fikon

Fikon blir underbart goda när de får gotta till sig i ugnen tillsammans med lite honung, flingsalt och rosmarin. Servera ugnsbakade fikon tillsammans med ädelost på delikatessknäcke för ljuvliga små munsbitar som passar utmärkt till glögg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 175° C.
  2. Skölj fikonen och skär dem i fyra klyftor vardera. 
  3. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och strö över rosmarin och flingsalt. Ringla över honungen och ugnsbaka i 10 minuter.
  4. Till servering: Skär upp ädelost och toppa knäckebröd med ost och fikon innan servering.

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.

Recept och bild i samarbete med Wasabröd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 färska fikon
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • ca 1 tsk flingsalt
  • 1/2 tsk flytande honung
Till servering
  • 200 g ädelost
  • ca 8 skivor knäckebröd (gärna delikatessknäckebröd)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer