Veganska revbensspjäll av tofu

Betyg 3.3 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Veganska revbensspjäll av tofu

Revbensspjäll ska både vara både smakrika och saftiga, och det är även vår veganska variant som passar utmärkt på julbordet. Vi gör veganska revbensspjäll på tofu som glaseras i en sås med plommon, ingefära och söt sojasås.

Veganska revbensspjäll av tofu

Ingredienser

4 portioner
8 urkärnade torkade plommon
2 msk riven färsk ingefära
2 krm mald kryddnejlika
2 stjärnanis
2 1/2 dl ketjap manis
1 dl vatten
ca 400 g tofu

Till servering

gärna färsk persilja

Gör så här

00:08:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • På vilket sätt har tofu revben? Varför ska det envisas med att kalla veganska rätter för kött?

    Bodil

  • tufo är gjort på kött från bönor så bytte ut det mot ärtor istället, fattar inte den här rätten

    Jonathan

  • Är det gröna persilja?

    Catrine

    Hej Catrine! Ja, det är det. Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu lagt till persilja i receptet. Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi1245 KJ / 297 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater51 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Tranbärsgriljering
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Revben med plommon och stjärnanis
    Betyg 3 av 5.56 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nudlar med strimlat fläsk
    Betyg 3.3 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sötstark sojaglaze
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad