Veganska revbensspjäll av tofu

Revbensspjäll ska både vara både smakrika och saftiga, och det är även vår veganska variant som passar utmärkt på julbordet. Vi gör veganska revbensspjäll på tofu som glaseras i en sås med plommon, ingefära och söt sojasås.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1245 KJ / 297 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater51 g
Protein13 g
Kommentarer
7 stJag blir så trött på dom som envisas med att gnälla på vad vegetarisk mat kallas för, typ vegkorv vegburgare och nu revbenspjäll. Det har väl ingen betydelse. Det gör det lite lättare för oss som äter kött att göra något som liknar det vi äter. Om man delar sitt boende med någon eller en vän som är vegetarian. Som typ revbenspjäll fast en vegetarisk variant på det…. Sluta gnäll på skit saker som inte spelar någon roll….
Sven-erik
På vilket sätt har tofu revben? Varför ska det envisas med att kalla veganska rätter för kött?
Bodil
tufo är gjort på kött från bönor så bytte ut det mot ärtor istället, fattar inte den här rätten
Jonathan
Är det gröna persilja?
Catrine
Hej Catrine! Ja, det är det. Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu lagt till persilja i receptet. Hälsningar Elina
ICA-köket
"Steka" säger ni. Men det är ju en soppa, som man kokar allt i? Jag tog bort det mesta av sås och plommon för det verkade alldeles för mycket.
Christer
Jag har gjort en sats nu, har ställt in de ogräddade i kylen tills det är dax att äta. Tänkte att de får stå och dra och få mera smak. Vi får se hur de blir.
Åsa
Går det att göra dessa i förväg och sedan värma upp? Hur skulle ni isåfall rekommendera att förvara och värma upp dem?
Thea