Veganska pepparkaksbollar
Baka dessa veganska pepparkaksbollar med dadlar och mandel som ett lite nyttigare julgodis. Bollarna smaksätter du med kakao och pepparkakssmak och rullar i mandelspån. Hur gott som helst, och perfekt som det lite nyttigare alternativet på årets godisbord. Tips: letar du efter sötare pepparkaksbollar?
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi354 KJ / 85 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
7 stHej! Kan man använda något annat istället för mandel?? /Monica
Monica
Hej Monica! Gissar att du inte vill ha nötter i alls men om det just är mandel så går det bra med cashew. Skulle gissa att det funkar med havregryn också men med lite mindre mängd. Annars kan du prova det här och krydda med pepparkakskrydda: https://www.ica.se/recept/kanelbollar-med-dadlar-721234/ Hälsningar Niclas
ICA-köket
Kan man frysa in?
Jessica
Hej Jessica! Det funkar fint! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Smarriga!
Lina
De smakade inte så mycket pepparkaka, man behöver nog öka mängden pepparkakskrydda. De smakade mest dadlar.
Rebecca
Älskar dem! Tillagar dessa till varje jul 🎅
Lisa
Jättegoda! Tycker dock att de smakar lite för mycket choklad och lite för lite pepparkakskrydda. Ska prova lite mer krydda nästa gång. Hade inga mandelspån hemma men fungerade bra med finhackade pumpakärnor.
Jessica
Supergott! Jag hade inte kakao hemma så jag smälte ca80gr mörkchoklad och hade i, blev supergott!
Nathalie