Raw aprikosbollar

187
3
Raw aprikosbollar

Fräscht sötsyrliga ”raw bollar” med torkade aprikoser, pepparkakskrydda och mandel. Ett smart och lite hälsosammare julgodis eller ett fruktigt alternativ till chokladbollar. Variera vad du rullar aprikosbollarna i, testa hampafrön, sesamfrön eller pistage.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Raw aprikosbollar

Ingredienser

ca 30 stycken
200 g
torkade aprikoser
1.5 dl
riven kokos (+ extra att rulla i)
1 dl
havregryn
1 dl
sötmandel
2 tsk
pepparkakskryddor
3 - 4 msk
kokosolja
2 msk
färskpressad citronjuice
0.5 krm
salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

187

Kommentarer

Stefan

9/4/2016

Mumsigt. Är inte helt övertygad om pepparkakskryddor passar in men ska mumsa i mig lite fler för test :) Ändrade lite på receptet. Bytte ut kokosoljan till 250 g Kvarg 0,2%. Sen mixade jag mandlarna först och övriga torra varorna, annars geggar allt ihop så smeten blir väldigt ojämn.

Christina

12/17/2015

Kan man frysa dem?

Josefin

12/1/2015

Väldigt goda.

Näringsvärde per portion

Energi 267 KJ / 64 kCal
Fett 2 g
Salt 0.07 g
Kolhydrater 4 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept