Fräscht sötsyrliga ”raw bollar” med torkade aprikoser, pepparkakskrydda och mandel. Ett smart och lite hälsosammare julgodis eller ett fruktigt alternativ till chokladbollar. Variera vad du rullar aprikosbollarna i, testa hampafrön, sesamfrön eller pistage.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2015
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Kommentarer
Stefan
9/4/2016Mumsigt. Är inte helt övertygad om pepparkakskryddor passar in men ska mumsa i mig lite fler för test :) Ändrade lite på receptet. Bytte ut kokosoljan till 250 g Kvarg 0,2%. Sen mixade jag mandlarna först och övriga torra varorna, annars geggar allt ihop så smeten blir väldigt ojämn.
Christina
12/17/2015Kan man frysa dem?
Josefin
12/1/2015Väldigt goda.