Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Raw aprikosbollar

Fräscht sötsyrliga ”raw bollar” med torkade aprikoser, pepparkakskrydda och mandel. Ett smart och lite hälsosammare julgodis eller ett fruktigt alternativ till chokladbollar. Variera vad du rullar aprikosbollarna i, testa hampafrön, sesamfrön eller pistage.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa aprikoserna i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills det är finfördelat.
  2. Rulla till ca 30 stycken bollar. Rulla sedan i kokos.
  3. Låt stå i kylen minst en timme före servering.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.

Ingredienser

Portioner: ca 30 stycken
  • 200 g torkade aprikoser
  • 1 1/2 dl riven kokos (+ extra att rulla i)
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sötmandel
  • 2 tsk pepparkakskryddor
  • 3 - 4 msk kokosolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 267 kJ / 64 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer