Raw aprikosbollar
Fräscht sötsyrliga ”raw bollar” med torkade aprikoser, pepparkakskrydda och mandel. Ett smart och lite hälsosammare julgodis eller ett fruktigt alternativ till chokladbollar. Variera vad du rullar aprikosbollarna i, testa hampafrön, sesamfrön eller pistage.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
ca 30 st
200 g torkade aprikoser
1 1/2 dl riven kokos (+ extra att rulla i)
1 dl havregryn
1 dl sötmandel
2 tsk pepparkakskryddor
3 - 4 msk kokosolja
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi267 KJ / 64 kCal
Fett2 g
Salt0.07 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g
Kommentarer
Någon som har en idé om annat än aprikoser
Anette
2021-11-23Jag mixade mandlarna och havregrynen till ett fint pulver först. Skippade pepparkakskryddan och använde vaniljsocker i stället. Underbart gott!
Felicia
2021-05-19Mumsigt. Är inte helt övertygad om pepparkakskryddor passar in men ska mumsa i mig lite fler för test :) Ändrade lite på receptet. Bytte ut kokosoljan till 250 g Kvarg 0,2%. Sen mixade jag mandlarna först och övriga torra varorna, annars geggar allt ihop så smeten blir väldigt ojämn.
Stefan
2016-09-04