Veganska påskägg med choklad
Små fina påskägg som går att dekorera efter sin egen fantasi, använd olika sorters choklad och doppa i kokos, hackade nötter eller frystorkade hallon. Detta blir lätt en ny plockfavorit oavsett om du är vegan eller inte.
Ingredienser
ca 30 ägg
2 1/2 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1/2 dl mandelmjöl
2 msk lönnsirap
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl hallon (frysta tinade eller färska)
1 dl mango (fryst tinad eller färsk)
1/2 dl finhackade torkade aprikoser
ca 80 g vegansk mörk choklad
Till garnering:
frystorkade hallon
kokosflingor
pumpakärnor
nötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi199 KJ / 48 kCal
Fett3 g
Salt0 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g
Kommentarer
Hej! Har ni förslag på vad en kan byta ut mandelmjölet mot till ett nötfritt alternativ? :)
Emelie
2021-03-25Hej Emelie! Det var en bra fråga. Du kan testa ha byta ut mandelmjölet mot havregryn och/eller kokosflingor. Vi har dock inte provat det så vi vet inte hur slutresultatet blir. Om du testar det så kommentera gärna igen och berätta hur äggen blev! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-03-26Kan jag använda honung istället för lönnsirap och jordgubbar istället för hallon .. tack
Mays
2020-04-06Hej Mays! Det går bra att välja honung istället för lönnsirap men då är inte påskäggen veganska. Du kan absolut ta jordgubbar istället för hallon. Hoppas att du gillar dessa! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-06