Veganska påskägg med choklad

1
1
Veganska påskägg med choklad

Små fina påskägg som går att dekorera efter sin egen fantasi, använd olika sorters choklad och doppa i kokos, hackade nötter eller frystorkade hallon. Detta blir lätt en ny plockfavorit oavsett om du är vegan eller inte.

Skriv ut
Veganska påskägg med choklad

Ingredienser

ca 30 ägg
2.5 dl
havregryn
1 dl
kokosflingor
0.5 dl
mandelmjöl
2 msk
lönnsirap
0.5 tsk
vaniljpulver
1 dl
hallon (frysta tinade eller färska)
1 dl
mango (fryst tinad eller färsk)
0.5 dl
finhackade torkade aprikoser
ca 80 g
vegansk mörk choklad

Till garnering:

frystorkade hallon
kokosflingor
pumpakärnor
nötter

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på chokladen.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn framställda av ren havre.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Mays

4/6/2020

Kan jag använda honung istället för lönnsirap och jordgubbar istället för hallon .. tack

Redaktionen ICAse

4/6/2020

Hej Mays! Det går bra att välja honung istället för lönnsirap men då är inte påskäggen veganska. Du kan absolut ta jordgubbar istället för hallon. Hoppas att du gillar dessa! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 199 KJ / 48 kCal
Fett 3 g
Salt 0 g
Kolhydrater 5 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept