Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Veganska påskägg med choklad

Små fina påskägg som går att dekorera efter sin egen fantasi, använd olika sorters choklad och doppa i kokos, hackade nötter eller frystorkade hallon. Detta blir lätt en ny plockfavorit oavsett om du är vegan eller inte.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 ägg portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa havregryn, kokosflingor, mandelmjöl, lönnsirap och vaniljpulver i en matberedare eller med stavmixer i en bunke. Halvera degen och lägg i två bunkar.
  2. Lägg hallon i den ena bunken och mango i den andra. Mixa var för sig med stavmixer så du får en rosa deg och en gul deg. 
  3. Hacka aprikoserna och blanda ner dem i den gula degen. Låt stå i kyl så att degarna blir kalla och går lätt att rulla.
  4. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke och smält i vattenbad. Rulla degen till små äggformade godisar och doppa halva godisen i chokladen. 
  5. Till garnering: Doppa chokladdelen i tex frystorkade hallon, kokosflingor finhackade pumpakärnor eller finhackade nötter.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på chokladen.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn framställda av ren havre.

Ingredienser

Portioner: ca 30 ägg
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 2 msk lönnsirap
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 dl hallon (frysta tinade eller färska)
  • 1 dl mango (fryst tinad eller färsk)
  • 1/2 dl finhackade torkade aprikoser
  • ca 80 g vegansk mörk choklad
Till garnering:
  • frystorkade hallon
  • kokosflingor
  • pumpakärnor
  • nötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 199 kJ / 48 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept