Enkla cake-pops | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Enkla cake-pops

Enklare än så här blir det inte. De här cakepopsen går hem till kalaset, dopet, fredagsmyset och, ja varför inte en helt vanlig tisdag? Och du, de funkar lika bra till vuxna som barn…

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ca 14 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa kakorna i en matberedare och blanda sedan med färskost.
  2. Rulla till bollar och ställ på en bricka.
  3. Smält lite av chokladen och doppa pinnarna i chokladen och stick ner i bollarna.
  4. Ställ bollarna i frysen ca 1 timme.
  5. Smält resten av chokladen över vattenbad eller i micro.
  6. Doppa bollarna i den smälta chokladen och ställ cakepopsen på en bricka med bakplåtspapper.
  7. Garnering: Strö på kokosflingor. Dekorera gärna pinnarna med ett litet sidenband.

För alla

Innehållet gluten, laktos, mjölkprotein. Fri från ägg.
Näringsvärdet är beräknat per cake-pop.
Recept och bild i samarbete med Göteborgskex.

Ingredienser

Portioner: Ca 14 st
  • 2 paket fyllda kakor, gärna Ballerina med chokladbollssmak (à 190 g)
  • 150 g färskost
  • 400 g mjölkchoklad
  • 14 pinnar
Garnering
  • kokosflingor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1287 kJ / 308 kCal