Veganska majsvåfflor med rårörda bär
Vill du servera veganska våfflor på våffeldagen? Dessa frasiga våfflor är helt fria från ägg och mjölkprodukter. Majsmjölet gör våfflorna extra gula och fina. Servera med rårörda bär och dekorera med citronmeliss.
Ingredienser
8 st
Rårörda bär
250 g blandade frysta bär
2 msk florsocker
Våfflor
4 dl majsmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk strösocker
2 krm salt
2 1/2 dl sojadryck
1 dl kallt vatten
2 msk neutral olja (+ extra till våffeljärnet)
Till garnering
citronmeliss
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon eller andra bär till detta recept.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi860 KJ / 205 kCal
Fett3 g
Salt0.3 g
Kolhydrater39 g
Protein4 g
Kommentarer
Tråkig smak! Vattnet hade jag skippat nästa gång om jag inte valt ett annat recept. Annars bra konsistens och lätta att grädda.
Maria
2020-03-31usch
Rickard
2016-03-30