ÖVER 60 MIN | Medel

Veganska majsvåfflor med rårörda bär

Vill du servera veganska våfflor på våffeldagen? Dessa frasiga våfflor är helt fria från ägg och mjölkprodukter. Majsmjölet gör våfflorna extra gula och fina. Servera med rårörda bär och dekorera med citronmeliss.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rårörda bär: Blanda de frysta bären med florsockret och låt tina i rumstemperatur ca 1 timme.
  2. Våfflor: Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner sojamjölken. Tillsätt vattnet i en stråle under vispning.  Vispa sist ner oljan.
  3. Pensla ett hett våffeljärn med lite rapsolja och grädda våfflorna.
  4. Till garnering: Servera med rårörda bär och garnera gärna med citronmeliss.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon eller andra bär till detta recept.

För alla

Fri från mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.

Ingredienser

Portioner: 8 st
Rårörda bär
  • 250 g blandade frysta bär
  • 2 msk florsocker
Våfflor
  • 4 dl majsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 2 1/2 dl sojadryck
  • 1 dl kallt vatten
  • 2 msk neutral olja (+ extra till våffeljärnet)
Till garnering
  • citronmeliss

Näringsvärde
Per portion

Energi 860 kJ / 205 kCal