Veganska majsvåfflor med rårörda bär

161
2
Veganska majsvåfflor med rårörda bär

Vill du servera veganska våfflor på våffeldagen? Dessa frasiga våfflor är helt fria från ägg och mjölkprodukter. Majsmjölet gör våfflorna extra gula och fina. Servera med rårörda bär och dekorera med citronmeliss.

Veganska majsvåfflor med rårörda bär

Ingredienser

8 st

Rårörda bär

250 g blandade frysta bär
2 msk florsocker

Våfflor

4 dl majsmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk strösocker
2 krm salt
2 1/2 dl sojadryck
1 dl kallt vatten
2 msk neutral olja (+ extra till våffeljärnet)

Till garnering

citronmeliss

För alla

Fri från mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon eller andra bär till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

161

Kommentarer

Maria

2020-03-31

Tråkig smak! Vattnet hade jag skippat nästa gång om jag inte valt ett annat recept. Annars bra konsistens och lätta att grädda.

Rickard

2016-03-30

usch

Näringsvärde per portion

Energi 860 KJ / 205 kCal
Fett 3 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 39 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden