ÖVER 60 MIN | Enkel

Chiapudding med mandelmjölk

Mättande chiapudding är perfekt till frukost eller mellanmål och är perfekt att förbereda kvällen innan den ska avnjutas. Blanda chiafrön med mandelmjölk och låt stå i kylen över natten. Servera med tärnad färsk frukt, bär, frön och kärnor. Ät och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1-2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda chiafrön, mjölk och vaniljpulver i ett glas. Rör om efter en kvart. Låt stå i två timmar, men helst över natten i kyl.
  2. Topping: Toppa med frukt, bär, frön och kärnor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Näringsvärdet är räknat på 2 port exkl. topping.

Ingredienser

Portioner: 1-2
  • 3 msk chiafrön
  • 2 dl mjölkdryck t ex mandelmjölk eller sojamjölk
  • 1 krm vaniljpulver
Topping
  • tärnad färsk frukt
  • färska bär
  • blandade frön och kärnor

Näringsvärde
Per portion

Energi 433 kJ / 103 kCal