Knäcke med anis och fänkål
Hembakat knäckebröd är tusen gånger godare än det man köper. Dessutom är det lätt att baka. Här är ett utmärkt recept där vi har kryddat det knapriga brödet med fänkål, anis och en gnutta salt.
Ingredienser
ca 12 kakor
1 msk färsk jäst (1 msk motsvarar 15 g)
2 1/2 dl kallt vatten
2 msk olja
1 tsk salt
2 tsk fänkål
2 tsk anis
3 dl grovmalt rågmjöl (3 dl motsvarar ca 165 g)
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi531 KJ / 127 kCal
Fett2.8 g
Salt0.58 g
Kolhydrater21.1 g
Protein2.8 g
Kommentarer
Kavlar först med slät kavel och Byter ut anis och kummin mot solrosfrön och pumpakärnor, strör på flingsalt och kavlar med kruskakavel
Jan-erik
2023-10-25Mycket bra recept och knepet med att kavla ut alla och lägga mellan bakplåtspapper gör ju bakningen enklare
Margareta
2022-12-04Jag tänkte prova detta recept med glutenfritt mjöl i samma vikt. Men hur ska jag tänka med jästen då jag använder torrjäst? Är glutenintolerant och längtar efter riktigt knäckebröd.
Victoria
2022-11-08