Knäcke med anis och fänkål

13
4
Knäcke med anis och fänkål

Hembakat knäckebröd är tusen gånger godare än det man köper. Dessutom är det lätt att baka. Här är ett utmärkt recept där vi har kryddat det knapriga brödet med fänkål, anis och en gnutta salt.

Skriv ut
Knäcke med anis och fänkål

Ingredienser

ca 12 kakor
1 msk
färsk jäst (1 msk motsvarar 15 g)
2 1/2 dl
kallt vatten
2 msk
olja
1 tsk
salt
2 tsk
fänkål
2 tsk
anis
3 dl
grovmalt rågmjöl (3 dl motsvarar ca 165 g)
3 1/2 dl
vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Har du ingen kruskavel kavla med en slät kavel och nagga degen med gaffel.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Margareta

2020-12-28

Detta är det bästa knäckebrödsreceptet. Så goda och enkla att kavla ut😊. De bränns lätt så jag sänkte temperaturen till 200.

Anna-karin

2019-11-21

Bästa sätt att förvara knäckebrödet

Redaktionen ICAse

2019-11-22

Hej Anna-Karin! Knäckebröd förvaras bäst torrt, i rumstemperatur och inlindat i bakplåtspapper. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Redaktionen

2017-01-23

Hej Tinna! Du ska dela degen i 12 lika delar och sen kavla ut dem till 15-18 cm i diameter, då blir det lagom tunt. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 531 KJ / 127 kCal
Fett 2.8 g
Salt 0.58 g
Kolhydrater 21.1 g
Protein 2.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept