Vegansk tomat- och purjolökspaj

Den här veganska pajen är full med smak. Körsbärstomaterna får en fin söt ton av att tillagas i ugnen och stuvningen gör pajen krämig och god. Låt gärna pajen vila minst en timme före servering, då håller den ihop bättre.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Ingredienser
6 bitar
Pajdeg
125 g margarin
3 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
1 msk kallt vatten
1 krm salt
Fyllning
1 purjolök (à ca 300 g)
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin eller oregano
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
3/4 dl vetemjöl
4 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja
150 g riven vegansk ost
250 g körsbärstomater
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:05:00
00:25:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi2225 KJ / 532 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gör alltid denna paj i små aluminiumformar, så det blir uppdelat i ca 18 minipajer. Då blir det helt perfekt och både vegan och ickeveganer älskar den!
Angelica
2025-07-04Konsistensen var en rinnig, mjölig, fettig sörja, vilket inte är så konstigt när stanningen bara består av mjöl och fett (vegansk ost och matlagningsgrädde). Eftersom stanningen består av 90 % fett är pajen inget man kan kan äta större mängder av utan att bli illamående. Kommer inte laga igen.
Victoria
2025-06-21Gott o enkelt
Ingrid
2025-06-13