Vegansk tomat- och purjolökspaj

Den här veganska pajen är full med smak. Körsbärstomaterna får en fin söt ton av att tillagas i ugnen och stuvningen gör pajen krämig och god. Låt gärna pajen vila minst en timme före servering, då håller den ihop bättre.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Ingredienser
6 bitar
Pajdeg
125 g margarin
3 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
1 msk kallt vatten
1 krm salt
Fyllning
1 purjolök (à ca 300 g)
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin eller oregano
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
3/4 dl vetemjöl
4 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja
150 g riven vegansk ost
250 g körsbärstomater
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:05:00
00:25:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi2225 KJ / 532 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
42 stJag gör alltid denna paj i små aluminiumformar, så det blir uppdelat i ca 18 minipajer. Då blir det helt perfekt och både vegan och ickeveganer älskar den!
Angelica
Konsistensen var en rinnig, mjölig, fettig sörja, vilket inte är så konstigt när stanningen bara består av mjöl och fett (vegansk ost och matlagningsgrädde). Eftersom stanningen består av 90 % fett är pajen inget man kan kan äta större mängder av utan att bli illamående. Kommer inte laga igen.
Victoria
Gott o enkelt
Ingrid