Vegansk thaigryta med kokosmjölk och grön curry

En snabblagad vegansk thaigryta med thailändska smaker till middag? Ja tack! Här steks vegochunks i krämig kokosmjölk som smaksätts med grön currypasta. Servera med basmatiris, ät och njut.

Ingredienser
4 portioner
4 port basmatiris
2 förp opanerade vegobitar (gärna veganska chunks, à 320 g)
olja (till stekning)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
2 - 3 msk grön thai currypasta
1 dl vatten
1 förp kokosmjölk (à 400 g)
100 g sparrisbroccoli eller broccoli
100 g haricots verts (bönor)
100 g pak choi
100 g sallads- eller sockerärtor
salt
peppar
Till servering
thaibasilika eller koriander
hackad röd peppar (chili)
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 586 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g
Kommentarer
14 stTrevligt recept som jag återanvänder någon gång per år. Gillar att det är en vegansk variant.
Ivana
Detta är inte det recept jag har sparat för några år sedan. Någon chans att jag kunde få den tidigare versionen? Den var så god!
Povilas
Hur många kalorier innehåller en portion?
Therese
Hej Therese! Nu är näringsberäkningen uppdaterad. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Den här blev jättegod för mig, men jag gjorde en hel del ändringar. Jag använde nästan dubbelt så mycket grön curry, jag hade i limeblad under tiden som det kokade, jag bytte ut vegobitarna mot friterad tofu samt bytte ut pak choi mot paprika (inte så mycket för smaken utan för att man blir ruinerad av att köpa pak choi så här års).
Patrik
älskar det här receptet som en bas. har lagat den många gånger. brukar slänga i lite mer kryddor, bara, ersätta vattnet med buljongtärning, lägga till riven färsk ingefära och någon gnutta sambal oelek. även supergott att ersätta vissa av ingridienserna med morötter skurna i plankor, röd paprika om man bor lite lantligt till sig och har svårt att få tag på allt :) recomenderar att ha vätskan nära till hands när du lägger i cyrrypastan, det blir snabbt lite tufft att andas annars ❤️
Alexander
Fick den heller inte att få så mycket smak. Smakade mest kokosmjölk plus hetta från currypastan. Ingen ny favorit tyvärr.
Anna-frida
Med extra kokosmjölk, en burk grön curry bas, grönkål, och svamp, blev detta en hit tillsammans med matvete, och toppat med cashew nötter! Ska laga den många gånger till!
Lyssa
En del hetta men i övrigt smaklöst, inte äckligt men kommer inte äta igen.
Freja
Fantastiskt gott med ”blackpepper tofu” (istället för vegobitar) och jasminris till!
Sara
Tillagar man ett recept från Icas hemsida så kan man ju tro att ingredienserna är anpassade efter Icas egna varor om alternativet finns. Har ni testat att ha i 3 msk av Icas egna gröna currypaste i denna?! Det blev så starkt så det blev oätligt! En himla massa mat fick slängas då alla fick ont i magen och brännande känsla. Försökte rädda maten genom att spä ut, ha i socker, allt möjligt, men det funkade inte. Aldrig igen!
Elly