Vegansk thaigryta med kokosmjölk och grön curry

En snabblagad vegansk thaigryta med thailändska smaker till middag? Ja tack! Här steks vegochunks i krämig kokosmjölk som smaksätts med grön currypasta. Servera med basmatiris, ät och njut.

Ingredienser
4 portioner
4 port basmatiris
2 förp opanerade vegobitar (gärna veganska chunks, à 320 g)
olja (till stekning)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
2 - 3 msk grön thai currypasta
1 dl vatten
1 förp kokosmjölk (à 400 g)
100 g sparrisbroccoli eller broccoli
100 g haricots verts (bönor)
100 g pak choi
100 g sallads- eller sockerärtor
salt
peppar
Till servering
thaibasilika eller koriander
hackad röd peppar (chili)
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 586 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g
Kommentarer
13 stDetta är inte det recept jag har sparat för några år sedan. Någon chans att jag kunde få den tidigare versionen? Den var så god!
Povilas
Hur många kalorier innehåller en portion?
Therese
Hej Therese! Nu är näringsberäkningen uppdaterad. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Den här blev jättegod för mig, men jag gjorde en hel del ändringar. Jag använde nästan dubbelt så mycket grön curry, jag hade i limeblad under tiden som det kokade, jag bytte ut vegobitarna mot friterad tofu samt bytte ut pak choi mot paprika (inte så mycket för smaken utan för att man blir ruinerad av att köpa pak choi så här års).
Patrik