Kyckling med potatispuré, pepparrot, rädisor och rödlöksvinägrett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kyckling med potatispuré, pepparrot, rädisor och rödlöksvinägrett

Fräscht och nyskapande recept på kyckling i ugn med potatismos. En stabil rätt som lättas upp och piffas till av pepparrotskräm, vinägrett, ärtor och rädisor. Den lite torra mandelpotatisen blir till en extra god puré.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

  1. Tina ärtorna.
  2. Sätt ugnen på 150˚C.
  3. Ärtor: Skala och finhacka löken. Koka upp den med vinägern och dra av från värmen. Tillsätt oljan och smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva rädisorna mycket tunt, gärna med en mandolin. Lägg i isvatten.
  5. Pepparrotscrème: Skala och riv pepparroten. Vispa crème fraichen tjock och vänd ner pepparroten. Smaka av med salt och peppar.
  6. Mandelpotatispuré: Skala och koka potatisen sakta i saltat vatten.
  7. Kyckling: Bryn kycklingfiléerna i smöret. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72˚C, ca 20 minuter.
  8. Mandelpotatiscrème: Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan för att ånga av potatisen. Värm mjölk och smör och vispa ner i potatisen. Smaka av med salt och peppar.
  9. Ärtor: Låt rädisorna rinna av och blanda med ärtor och vinägrett.
  10. Topping: Skiva kycklingen och servera den med mandelpotatispuré, ärtvinägrett och pepparotscrème. Toppa med ärtskott.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cremè fraiche och mjölk till mjölkproteinfria ersättningsprodukter och byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
Ärtor
  • 2 dl små gröna ärter
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 10 rädisor
Pepparrotscrème
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
Mandelpotatispuré
  • 900 g mandelpotatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer (gärna med skinn)
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
Topping
  • 100 g ärtskott
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info