Kyckling med potatispuré, pepparrot, rädisor och rödlöksvinägrett

Fräscht och nyskapande recept på kyckling i ugn med potatismos. En stabil rätt som lättas upp och piffas till av pepparrotskräm, vinägrett, ärtor och rädisor. Den lite torra mandelpotatisen blir till en extra god puré.

Ingredienser
4 portioner
Ärtor
2 dl små gröna ärtor
1/2 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olja
salt och svartpeppar
10 rädisor
Pepparrotscrème
4 msk riven färsk pepparrot
2 dl crème fraiche
salt och peppar
Mandelpotatispuré
900 g mandelpotatis
2 dl mjölk
2 msk smör
salt och peppar
Kyckling
4 kycklingfiléer (gärna med skinn)
1 msk smör
salt och peppar
Topping
100 g ärtskott
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cremè fraiche och mjölk till mjölkproteinfria ersättningsprodukter och byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cremè fraiche och mjölk till mjölkproteinfria ersättningsprodukter och byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör så här
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fantastiskt god och festlig måltid.
Katarina
2017-11-26