Kyckling med potatispuré, pepparrot, rädisor och rödlöksvinägrett

3
1
Kyckling med potatispuré, pepparrot, rädisor och rödlöksvinägrett

Fräscht och nyskapande recept på kyckling i ugn med potatismos. En stabil rätt som lättas upp och piffas till av pepparrotskräm, vinägrett, ärtor och rädisor. Den lite torra mandelpotatisen blir till en extra god puré.

Kyckling med potatispuré, pepparrot, rädisor och rödlöksvinägrett

Ingredienser

4 portioner

Ärtor

2 dl små gröna ärtor
1/2 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olja
salt och svartpeppar
10 rädisor

Pepparrotscrème

4 msk riven färsk pepparrot
2 dl crème fraiche
salt och peppar

Mandelpotatispuré

900 g mandelpotatis
2 dl mjölk
2 msk smör
salt och peppar

Kyckling

4 kycklingfiléer (gärna med skinn)
1 msk smör
salt och peppar

Topping

100 g ärtskott

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cremè fraiche och mjölk till mjölkproteinfria ersättningsprodukter och byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Katarina

2017-11-26

Fantastiskt god och festlig måltid.