Kyckling med potatispuré, pepparrot, rädisor och rödlöksvinägrett

3
1
Kyckling med potatispuré, pepparrot, rädisor och rödlöksvinägrett

Fräscht och nyskapande recept på kyckling i ugn med potatismos. En stabil rätt som lättas upp och piffas till av pepparrotskräm, vinägrett, ärtor och rädisor. Den lite torra mandelpotatisen blir till en extra god puré.

Skriv ut
Kyckling med potatispuré, pepparrot, rädisor och rödlöksvinägrett

Ingredienser

4 portioner

Ärtor

2 dl
små gröna ärtor
1/2
rödlök
2 msk
rödvinsvinäger
3 msk
olja
-
salt och svartpeppar
10
rädisor

Pepparrotscrème

4 msk
riven färsk pepparrot
2 dl
crème fraiche
-
salt och peppar

Mandelpotatispuré

900 g
mandelpotatis
2 dl
mjölk
2 msk
smör
-
salt och peppar

Kyckling

4
kycklingfiléer (gärna med skinn)
1 msk
smör
-
salt och peppar

Topping

100 g
ärtskott

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cremè fraiche och mjölk till mjölkproteinfria ersättningsprodukter och byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Katarina

2017-11-26

Fantastiskt god och festlig måltid.

Testa liknande recept