Fräscht och nyskapande recept på kyckling i ugn med potatismos. En stabil rätt som lättas upp och piffas till av pepparrotskräm, vinägrett, ärtor och rädisor. Den lite torra mandelpotatisen blir till en extra god puré.
Ingredienser
4 portioner
Ärtor
2
dl
små gröna ärtor
1/2
rödlök
2
msk
rödvinsvinäger
3
msk
olja
salt och svartpeppar
10
rädisor
Pepparrotscrème
4
msk
riven färsk pepparrot
2
dl
crème fraiche
salt och peppar
Mandelpotatispuré
900
g
mandelpotatis
2
dl
mjölk
2
msk
smör
salt och peppar
Kyckling
4
kycklingfiléer (gärna med skinn)
1
msk
smör
salt och peppar
Topping
100
g
ärtskott
För alla
Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör eller välj olja. Gör mjölkproteinfri: byt ut cremè fraiche och mjölk till mjölkproteinfria ersättningsprodukter och byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör så här
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.
Kommentar
Katarina
2017-11-26Fantastiskt god och festlig måltid.