Färskost med gräslök och najadlax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Färskost med gräslök och najadlax

Recept på en härligt vårlig hemgjord färskost som du lagar med gräddfil som får rinna av. Blanda i gräslök, pepparrot och kallrökt lax och servera med ett gott knäckebröd. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg en ren kökshandduk i ett durkslag och häll i gräddfilen. Låt stå i kyl under natten för att rinna av.
  2. Skär gräslöken fint. Skala och riv pepparoten. Tärna laxen. Blanda gräslök, pepparrot och lax med den avrunna gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka gräslök
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 150 g najadlax eller kallrökt lax
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan