Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor

Pepparrotssill i ett läckert recept på egen inlagd sill. Sötman från gulbetorna och sockret bryter fint mot stinget från pepparroten som bidrar med den uppiggande pricken över i. En färgglad rätt att servera på påskbordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor. Låt lagen bli kall.
  2. Låt sillen rinna av och skär den i bitar.
  3. Skiva gulbetorna mycket tunt, helst med en mandolin. Skala och riv pepparroten.
  4. Lägg sill, betor och pepparot i lagen. Låt sillen stå i kylen minst 1 dygn.
  5. Vispa crème fraichen så att den blir fast (den blir först lös sen tjocknar den). Lägg den gärna i en spritspåse.
  6. Lyft upp sill och gulbetor ur lagen och lägg på ett fat. Spritsa på crème fraiche och klipp över krassen. Riv över lite pepparrot.
  7. Till servering: Servera sillen med bröd, smör och ost.

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 20 kryddpepparkorn
  • 2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
  • 2 medelstora gulbetor
  • 3 msk riven färsk pepparrot (+ extra till garnering)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ask kryddkrasse
Till servering
  • knäckebröd
  • smör
  • lagrad ost
Lägg till i inköpslistan