Små rårakor med vegansk skagen

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Små rårakor med vegansk skagen

Husmansklassikern rårakor med en twist: i miniformat och toppade med vegansk skagenröra med rödlök, dill och tångkaviar. Servera gärna de veganska rårakorna som förrätt, både lyxigt och enkelt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Små rårakor med vegansk skagen

Ingredienser

4 portioner

Skagen

1/2 dl  osötad sojadryck
1 dl  neutral rapsolja
1 tsk  dijonsenap
2 tsk  färskpressad citronjuice
1   rödlök
1 dl  hackad dill
50 g  tångcaviar

Rårakor

600 g  fast potatis
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
neutral olja (till stekning)

Till servering

tångcaviar
finhackad rödlök

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Tillsätt ca 100 g tärnad fast tofu (för 4 port) för en matigare skagenröra.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Vegansk skagenröra med tofu och tångkaviar
Betyg 4.3 av 5.
78 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råraka med krämigt ärtstomp och tångcaviar
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegovåfflor utan gluten
Betyg 3.6 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morotsrårakor med kikärtsröra och ost
Betyg 4.3 av 5.
73 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hash browns
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga