UNDER 45 MIN | Medel

Små rårakor med vegansk skagen

Husmansklassikern rårakor med en twist: i miniformat och toppade med vegansk skagenröra med rödlök, dill och tångkaviar. Servera gärna de veganska rårakorna som förrätt, både lyxigt och enkelt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skagen: Häll sojadryck, rapsolja, senap och citronjuice i en mixerkanna och mixa till en tjock majonnäs, eller mixa med stavmixer. Skala och finhacka rödlöken. Hacka dillen. Blanda ner lök, dill och tångkaviar i majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rårakor: Skala och riv potatisen grovt. Pressa ur så mycket vätska som möjligt ur potatisen, lägg rivet i en skål och blanda med salt och peppar. Stek små rårakor i olja tills de är gyllene på båda sidor.
  3. Till servering: Servera rårakorna med skagenröran och gärna extra tångkaviar och finhackad rödlök.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Tillsätt ca 100 g tärnad fast tofu (för 4 port) för en matigare skagenröra.

Ingredienser

Portioner: 4
Skagen
  • 1/2 dl osötad sojadryck
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 rödlök
  • 1 dl hackad dill
  • 50 g tångcaviar
Rårakor
  • 600 g fast potatis
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • neutral olja (till stekning)
Till servering
  • tångcaviar
  • finhackad rödlök