Små rårakor med vegansk skagen
![Små rårakor med vegansk skagen](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_210878/cf_259/sma_rarakor_med_vegansk_skagen.jpg)
Husmansklassikern rårakor med en twist: i miniformat och toppade med vegansk skagenröra med rödlök, dill och tångkaviar. Servera gärna de veganska rårakorna som förrätt, både lyxigt och enkelt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
![Små rårakor med vegansk skagen](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_210878/cf_259/sma_rarakor_med_vegansk_skagen.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Skagen
1/2 dl osötad sojadryck
1 dl neutral rapsolja
1 tsk dijonsenap
2 tsk färskpressad citronjuice
1 rödlök
1 dl hackad dill
50 g tångcaviar
Rårakor
600 g fast potatis
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
neutral olja (till stekning)
Till servering
tångcaviar
finhackad rödlök
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Tillsätt ca 100 g tärnad fast tofu (för 4 port) för en matigare skagenröra.
Har du lagat receptet?
Kommentarer